Το προβάδισμα για την πρόκριση στην οκτάδα της Atlas League 1 πήρε το απόγευμα της Κυριακής στον Κορυδαλλό η Deportivo Faliro όταν υποδέχτηκε το Rainbow. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο μισό πήρε μια ικανοποιητική διαφορά που την καθιστά φαβορί ενόψει της ρεβάνς.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση με τους Γαρμπή (6), Παπαγεωργίου (4) και Μαρούσο (3) προηγούμενοι με 13-6, όμως οι αντίπαλοι τους απάντησαν με σερί 9-0 με τον μπόμπερ Ακρίβο (8π με 2 τρίποντα) και τους Ζάβρα και Μονο (από 4π) για να προσπεράσουν με 15-17 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Deportivistas απάντησαν με το δικό τους 9-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τον Μαρούσο (6π) να ηγείται και τη βοήθεια του Παπαγεωργίου (4) και το τρίποντο του πρεζιντέντε Μαρινάκη, ωστόσο το "Ουράνιο Τόξο" δεν τους άφησε να απομακρυνθούν χάρη στους Ακρίβο (7) και Σαρρή (4), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 34-30.

Μετά την ανάπαυλα οι Φαληριώτες αύξησαν την αγωνιστική ένταση . Ο Τσάβαλος (8π) με τους Κριεκούκη & Μαρούσο (από 4π) βρήκαν ρυθμό, ενώ η άμυνα τους κράτησε τους παίκτες του Παπαδήμα στους 9 πόντους (Λίππας 3), με αποτέλεσμα να πάρουν διψήφια διαφορά (53-39) στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία το σύνολο του Μαρινάκη διαχειρίστηκε την κατάσταση και την "κεκτημένη" διαφορά με ιδανικό τρόπο. Κράτησε το διψήφιο "πρόσημο" με τους Γαρμπή (8) και Κριεκούκη (5π) και παρά την προσπάθεια του Ζάβρα (5π) και τα τρίποντα των Μονου, Ακρίβου και Λίππα επικράτησε δίκαια με το τελικό 70-55 αποκτώντας τον πρώτο λόγο για τον επαναληπτικό !

Τα στατιστικά αντιπροσωπεύουν την εικόνα του παιχνιδιού. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (59-34%) και βολές (70-50%) παρά τρίποντα (19-24%). Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (50-35), μοίρασαν περισσότερες ασιστ (15-11), ενώ είχαν τα ίδια κλεψίματα (από 6) και υπέπεσαν σε παραπάνω λάθη (13-6).

Mvp :  Ο Αντώνης Μαρούσος με double double που κατέγραψε 13 πόντους, 13 ριμπάουντ, 1 ασίστ & 1 λάθος ! Πολυτιμότερος για τους ηττημένους ήταν ο Άρης Ακρίβος έχοντας με 20 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

Κλειδί : Ο Ανέστης Κριεκούκης που παρά την αστοχία του έφτασε μια ασιστ πριν το triple double. Είχε 11 πόντους, 17 ριμπάουντ, 9 ασίστ & 6 λάθη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στην άμυνα των νικητών στο δεύτερο ημίχρονο.