Άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι πλέι-οφ είχαμε για το top16 της Atlas League I το απόγευμα του Σαββάτου στο Γ.Μελισσηνός με το Risko να αντιμετωπίζει τους Mpasketikous κατακτώντας οριακά τη νίκη, σε μια αναμέτρηση που θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει κι οι δύο εξίσου, με την πρόκριση πλέον να κρίνεται στη ρεβάνς στο Ίλιον.

Ο αγώνας ξεκίνησε με υψηλό ρυθμό με τις ομάδες να βαδίζουν πλάι πλάι στα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι ωστόσο με σερί 8-0 χάρη στην τριπλέτα Βασσάλου (8), Κουκουλά και Βρυώνη (από 6π) πήραν διψήφια απόσταση. Πουλόπουλος (7) και Δέρης (4) σκόραραν για τους αντιπάλους τους που μείωσαν σε 23-15 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Το Ρίσκο συντήρησε αυτή τη διαφορά στο μεγαλύτερο κομμάτι του δεύτερου δεκαλέπτου, καθώς είχε ομαδική επιθετική συνεισφορά ( Κουκουλάς, Θεοδώρου, Βασσάλος, Βρυώνας από 3π, Μάντακας και Στερμάσι από 2) , ενώ οι Mpasketikoi κρατήθηκαν κοντά με τους Λάμπρου (7) και Πολίτη (6) να δίνουν τον τόνο τους στο ζωγραφιστό, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 39-36.

Ίδια εικόνα είχαμε και στην επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με τους Λάμπρου (7), Δέρη (4) και τα τρίποντα του Θεοδόσοπουλου (6π), αλλά ο Κουκουλάς είχε άλλα στο μυαλό του ! Με 10 πόντους έβαλε ξανά μπροστά το Ρίσκο με 58-55 στο τριαντάλεπτο.

Από κει και πέρα το μάτς πήγε κατοχή με κατοχή ! Το τανγκό έδινε κι έπαιρνε, με το προβάδισμα να αλλάζει αρκετές φορές. Οι Mpasketikoi προηγήθηκαν με 69-73 με τον καπιτάνο Πολίτη (8π), τον Πουλόπουλο (4) και το καλάθι του Μπάνζι! Οι παίκτες του Χατζηκυριάκου όμως με καθοριστικούς τους Μάντακα (6) και Βρυώνη (5) πήραν τη νίκη με 75-73, ένα αποτέλεσμα που δίνει άλλο χαρακτήρα για τον επαναληπτικό !

Η ομαδική στατιστική απεικονίζει την εικόνα ενός ντέρμπι. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 55-50%, τρίποντα 19-16%, βολές 58-41%), μάζεψαν σχεδόν τα ίδια ριμπάουντ (44-47), ενώ παρόμοια ισορροπία υπήρξε τόσο στις ασιστ (16-17), όσο και σε κλεψίματα (8-9) και λάθη (10-9).

Mvp αναδείχθηκε ο Γιώργος Κουκουλάς με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος. Aπό τους ηττημένους ξεχώρισε ο αλάνθαστος Θοδωρής Πουλόπουλος έχοντας 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 4 κλεψίματα και 1 μπλοκ.

Κλειδί της αναμέτρησης ήταν με double double ο Βασίλης Μάντακας με 10 πόντους, 12 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 3 λάθη.

Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τους νικητές να δείχνουν πιο ψύχραιμοι στο τέλος.