Το πρώτο εισιτήριο για την οκτάδα των πλει-οφ της Atlas League I τσέκαραν, κυριολεκτικά με τη λήξη οι Black Dragons, όταν το βράδυ της Κυριακής φιλοξενήθηκαν στον Κορυδαλλό από τους VIP by Ariantique. Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, όλα κρίθηκαν σε ένα σουτ, αυτό του Διονύση Μπακούρου που με buzzer beater από τα 6.75 "έγραψε" την πρόκριση της ομάδας του, που ηττήθηκε με 75-64 και έχοντας επικρατήσει με 78-64 στο game 1 προχωρά στο top8 όπου θα βρει έναν εκ των Deportivo Faliro ή Rainbow.

Τα συγκροτήματα ξεκίνησαν πλάι πλάι με τους φιλοξενούμενους να κατορθώνουν να προηγούνται με 10-15 με τους Παγώνη (8) και Κουνάδη (4) πρωταγωνιστές, όμως οι αντίπαλοι τους απάντησαν με την τριπλέτα Σουλινάρη (7), Κοντοθανάση και Γεωργιάδη (από 4π) προσπερνώντας με 19-17 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Vip by Ariantique προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης με τα τρίποντα του Γεωργιάδη (8π) και τα mid range shots του Ζευγώλη (6π), όμως η τριάδα Ανδρεάδη, Παγώνη (από 6π) και Α.Μπακούρου (5π) σημάδευε σωστά από τα 6.75 κρατώντας τους "Δράκους" σε κοντινή απόσταση (39-36) στο πρώτο μέρος.

Δεν άλλαξε κάτι μετά την ανάπαυλα. Οι "κίτρινοι" αποπειράθηκαν να ξεφύγουν και το κατάφεραν προσωρινά (51-44) χάρη στον Κοντοθανάση (5π0 και το τρίποντο του Βέλλη, όμως δύο ριπές έξω από την περίμετρο από τυος Παγώνη (7) και Ανδρεάδη (3) μαζί με τον δραστήριο Κολοβό (4π) κράτησαν τη διαφορά στα επίπεδα του ημιχρόνου. Σκορ τρίτης περιόδου 55-52.

Στην τελική ευθεία είχαμε μεγάλες συγκινήσεις ! Οι παίκτες του Κεστεκίδη έδειξαν να κοντρολάρουν την κατάσταση, καθώς με τρίποντο του Παγώνη ήταν μόλις ένα πόντο πίσω (61-60) και κάπου εκεί ο Π.Παπαδόπουλος άλλαξε τα σχέδια του. Οι VIP , καθώς δεν είχαν και πολλά να χάσουν ανέβασαν την πίεση στην άμυνα, έκλεψαν μπάλες και με σερί 10-0 με το ντουέτο Σουλινάρη (10π) και Γεωργιάδη (8π) σε πρώτο ρόλο έφτασαν για πρώτη φορά σε απόσταση ενός σουτ (71-60) από τη διαφορά που κυνηγούσαν ! Με ένα λεπτό να υπολείπεται για τη λήξη ο Α.Μπακούρος με 1/2 βολές μείωσε, με τον Σουλινάρη να σκοράρει δις, την τελευταία φορά στο 1.7" με καταπληκτικό κοντινό φλότερ υπό πίεση και τους VIP να φτάνουν στο πολυπόθητο +14 που θα έστελνε το ματς στην παράταση ! Ο έτερος Μπακούρος, ο Διονύσης , ωστόσο είχε άλλη γνώμη. Ως άλλος John Snow , πήρε τη μπάλα από την επαναφορά και με μοναδική ψυχραιμία εκτέλεσε από τα 6.75 στέλοντας τους Black Dragons στην επόμενη φάση !

Τα στατιστικά σκιαγραφούν την απόδοση των ομάδων στο παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (51-41%),παρά βολές (70-81%) και τρίποντα (21-32%). Πήραν τη μάχη των ριμπάουντ (38-33), ήταν λιγότερο δημιουργικοί (12-16 ασιστ), είχαν ένα παραπάνω κλέψιμο (10-9) και λιγότερα λάθη (14-16).

Mvp αναδείχθηκε με double double ο Κύρκος Σουλινάρης. Είχε 21 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη. Ο Γεράσιμος Παγώνης ήταν ο καλύτερος των αντιπάλων τους με 24 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Κλειδί του παιχνιδιού αποτέλεσε με την απόδοση του ο Γιώργος Γεωργιάδης με 22 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη.

Η πρόκριση κρίθηκε στον οίστρο του Διονύση Μπακούρου που υπέγραψε την πιο γλυκιά ήττα της σεζόν για τους "Δράκους" ! Άξιοι μνείας και οι Vip by Ariantique που σκάρωσαν μια τεράστια ανατροπή στο τέλος και έφτασαν μια ανάσα από τον στόχο τους !