Η Deportivo Faliro, με μπροστάρη τον Κριεκούκη, έβαλε αρκετά τρίποντα (16 συνολικά, 8 ο «Κρι») και έχει ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας 19 πόντων ενόψει της ρεβάνς με τον Φωκιανό, ο οποίος το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά έχει «βουνό» μπροστά του, για να περάσει στους «16» της League 1.

Επιθετικά οι Φαληριώτες ήταν σταθεροί και εύστοχοι από νωρίς, με τους Κριεκούκη, Μαρούσο να παίρνουν τις περισσότερες πρωτοβουλίες και τους Παπαγεωργίου, Μαρινάκη να βοηθούν (21-16 δεκάλεπτο), με τον… χορό των τριπόντων να ανάβει από τη δεύτερη περίοδο και τους «μπλε» να μη βρίσκουν τις ανάλογες απαντήσεις, παρά τις προσπάθειες από Μυλιόρδο, Ρίπη, Δαμανάκη και Καρακατσάνη, φτάνοντας στην ανάπαυλα με το σκορ στο 44-29.

Το κρεσέντο του Κριεκούκη συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και μαζί με τους Γαρμπή, Τσάβαλο ανέβαζαν σταδιακά τη διαφορά της Ντεπορτίβο, αν και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε στο 61-47, με τους Τριχιά, Μυλιόρδο, Δημητριάδη να το παλεύουν για τον Φωκιανό, χωρίς να μπορούν να πλησιάσουν όσο περνούσε η ώρα, αφού οι Κριεκούκης, Μαρινάκης και Παπαγεωργίου έβαλαν κι άλλα τρίποντα, για το τελικό 83-64 που δίνει αρκετό… αέρα στους «άσπρους» για την πρόκριση στους «16».

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Ανέστης Κριεκούκης με 30 πόντους (8/15 3π), 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ από τον Φωκιανό ξεχώρισε ο Θανάσης Μυλιόρδος με 27 πόντους, 4 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Παίκτης – κλειδί για τους Φαληριώτες ήταν ο Αντώνης Μαρούσος, που είχε πλεονέκτημα λόγω κορμιού στις ρακέτες και τελείωσε το ματς με 12 πόντους, 12 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Το ματς κρίθηκε καθαρά στα ποσοστά ευστοχίας και συγκεκριμένα από την περιφέρεια, αφού το 43% της Ντεπορτίβο με 16/37 δεν ήταν εύκολο να… παλευτεί από τους «μπλε», που είχαν 32% με 9/28.