Μεγάλο βήμα πρόκρισης έκανε το βράδυ της Τρίτης η Χαβαλένθια by PwC,  όταν για το Game 1 του top32 των πλέι-οφ της Atlas League I φιλοξενήθηκαν από τις Νυχτερίδες στον Κορυδαλλό και παίζοντας σε up tempo πήραν μαζί με το ροζ φύλλο και προίκα σημαντική διαφορά που καλείται να υπερασπιστεί στο "Γ.Μελισσηνός" την επόμενη Τρίτη.

Οι φιλοξενούμενοι μετά τις πρώτες αναγνωριστικές φάσεις ξεδίπλωσαν στο παρκέ τις αρετές τους. Με σερί 14-0 και επιθετικό πλουραλισμό, καθοδηγούμενοι από τον "Kyrie Irving των φτωχών" με 10 πόντους και τους Λουλούδη (7) και Χάρη (6) να συνδράμουν από τα 6.75 πήραν διψήφια διαφορά, παρά την προσπάθεια του Στασινόπουλου (5π) στην άλλη πλευρά, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 11-25.

Οι Βαλενθιάνοι μόνο χαβαλέ δεν έκαναν στη συνέχεια. Ο Ροδάκης (11) σκόραρε με κάθε τρόπο, οι Νταουντάκης & Παντσιόπουλος (από 6π έκαστος) κέρδιζαν τη μάχη στις ρακέτες και ο Λουλούδης (5) με τον Χάρη (3) πρόσθεταν ενέργεια και εμπειρία, με συνέπεια η διαφορά να φτάσει ως το +30. Οι Νυχτερίδες , με κομμένα τα φτερά τους, απλά ακολουθούσαν με τους Τσελεπίδη (8) και Πλακογιαννάκη (4), με το σκορ να διαμορφώνεται σε 27-56 στη μέση της διαδρομής. 

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επανέλθουν. Γύρισαν την άμυνα σε ζώνη, πίεσαν το κατέβασμα της μπάλας και με σερί 10-0 με τους Τσελεπίδη, Στασινόπουλο (από 6π), Πλακογιαννάκη (5) και Διαμαντή (4) μίκρυναν την απόσταση ως το -16, καθώς στον αντίποδα οι Λουλούδης (5) και Ροδάκης (4) δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν περαιτέρω, με το σκορ να είναι στο 46-69 στο τριαντάλεπτο.

Τα τελευταία δέκα λεπτά οι Νυχτερίδες με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στην άμυνα μείωσαν κι άλλο. Με νέο 9-0 με τον Πλακογιαννάκη (9π) πρωταγωνιστή έφτασαν ως το 62-75, όμως από τη μια η συνέπεια με την οποία η Χαβαλένθια διάβαζε την άμυνα και το καλό της passing game (Παντσιόπουλος 6, Νταουντάκης και Λουλούδης από 4) και από την άλλη η αποβολή του Διαμαντή, λίγο πριν το τέλος ήταν τα καθοριστικά σημεία που έδωσαν σημαντική υπεροχή στους "άσπρους", που με το τρίποντο του Χάρη έκαναν το απόλυτα δίκαιο τελικό 68-88 !

Στα στατιστικά του παιχνιδιού οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 49-58%, τρίποντα 12-32%, βολές 39-61%). Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (35-47), είχαν παραπάνω ασιστ (11-15), ένα κλέψιμο λιγότερο (5-4) και πιο πολλά λάθη (4-7).

Mvp αναδείχθηκε με double double ο Γιώργος Παντσιόπουλος με 16 πόντους, 15 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ και 2 λάθη. Ο Πέτρος Πλακογιαννάκης ήταν ο καλύτερος των ηττημένων με 26 πόντους, 4/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

Το κλειδιά της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Λουλούδης έχοντας 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασιστ και 1 λάθος, και ο πρώτος σκόρερ Νίκος Ροδάκης με 23 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην εξαιρετική απόδοση των νικητών και το gameplay που ακολούθησαν, διαβάζοντας κάθε φάση με ξεχωριστή αγωνιστική ισορροπία !