Στο πλαίσιο του 1ου αγώνα των play off της Α1 κατηγορίας οι Squidballz υποδέχθηκαν στο ΟΑΚΑ τους Soupa Stars. Το παιχνίδι θα μπορούσε με ευκολία να ήταν 1 έπος του Ομήρου, με τις 2 ομάδες να παίζουν στα κόκκινα σε όλη την διάρκεια του αγώνα. 59-45 ήταν το τελικό σκορ με τους Squidballz να παίρνουν αβαντάζ 14 πόντων εν όψει του 2ου αγώνα στην Καισαριανή!

Με το δεξί ξεκίνησαν τον αγώνα οι γηπεδούχοι. Με μεγάλη φόρα και πάθος οι Squidballz επέβαλλαν τον εκρηκτικό και γρήγορο ρυθμό τους. Έβαλαν τα σουτ, δημιούργησαν μια διαφορά 9 πόντων και έδειξαν τα πλοκάμια τους. Οι Soupa Stars ξεκίνησαν νωχελικά με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω στο σκορ. 15-6 ήταν το επιμέρους σκορ. 2 τρίποντα έβαλε για τους γηπεδούχους ο Δρακόπουλος, ενώ από 3 πόντους είχαν Οικονομούλας και Ψυχογυιός. 4 πόντους είχε για τους Stars ο Δημητράτος.

Οι Squidballz ξεκίνησαν πάλι δυνατά στην 2η περίοδο. Έφτασαν στο +14 (20-6) και έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό. Μολαταύτα, οι Soupa Stars «ξύπνησαν» έβαλαν κάποια σουτ και έριξαν την διαφορά σε μονοψήφιο. 14-14 ήταν το επιμέρους σκορ. Σειρά στο σκοράρισμα για τους γηπεδούχους πήρε με 2 τρίποντα ο Καλαποθαράκος. 4 πόντους έβαλε ο Δημητρίου. Ο Λουζιώτης με 3 σερί τρίποντα κράτησε «ζωντανούς» τους Soupa Stars.

Ισορροπημένο ήταν και το 3ο δεκάλεπτο. Οι μάχες στην ρακέτα συνεχίστήκαν. Η διαφορά έφτασε σε 1 σημείο τους 20 πόντους και τα πράγματα δεν έμοιαζαν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους. 6 πόντους πέτυχε για τους Squidballz ο Οικονομούλας, ενώ από 4 είχαν Μανιός και Ψυχογυιός. Οι Soupa δεν τα παράτησαν και έριξαν την διαφορά στους 11 πόντους! 4 πόντους έβαλε ξανά ο Δημητράτος. Από 3 είχαν Λουπάσης και Ποταμίτης.

Με την διαφορά στους 11 πόντους, όλα ήταν ανοιχτά στην 4η περίοδο. Οι Squidballz μπορεί να είδαν το +20 να γίνεται μέχρι και +7, αλλά με υπομονή και επιμονή έστειλαν την διαφορά στους 14 πόντους. 13-10 ήταν το τελικό σκορ με τον πίνακα να σβήνει στο 59-45! Για τους νικητές που θα πρέπει να προστατέψουν την διαφορά την επόμενη εβδομάδα 4 πόντους είχε ο Δρακόπουλος και 3 ο Μανιός. Για τους νευρικούς στο παιχνίδι Soupa Stars που θα έχουν δύσκολο έργο στην Καισαριανή 7 πόντους πέτυχε ο συγκινητικός Νικολαΐδης!

Mvp του αγώνα ήταν ο Χ. Οικονομούλας με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ (3-4), 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ σε 40 λεπτά. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γ. Νικολαΐδης με 13 πόντους, 8 ριμπάουντ (6-2) και 2 λάθη σε 30 λεπτά συμμετοχής!

Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Ν. Ψυχογυιός με 7 πόντους, 8 ριμπάουντ (6-2), 2 ασίστ και 1 λάθος σε 23 λεπτά αγώνα!

Το παιχνίδι κρίθηκε από την άμυνα γρανίτη των γηπεδούχων!