Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός», της Καισαριανής, Φωκιανός και Deporivo Faliro, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 75-75, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το εισιτήριο για τους «16» της Atlas League 1, χάρη στη νίκη τους, στον πρώτο αγώνα με 83-64. 

Οι «μπλε» παρουσιάστηκαν εμφανώς βελτιωμένοι και με τεράστια αυταπάρνηση για την ήττα, κατάφεραν έστω να «κερδίσουν» κάποιες εντυπώσεις. Από την άλλη, η Deportivo, χρησιμοποίησε το παιχνίδι για να μοιραστεί ο χρόνος σε όσους περισσότερους παίκτες ήταν εφικτό και πήρε στην πραγματικότητα, «σβηστά» την πρόκριση για την επόμενη φάση. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το Rainbow, σε σειρά αγώνων που προμηνύονται με τεράστιο ενδιαφέρον. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα για τους φιλοξενούμενους που προηγήθηκαν με 14-5, μετά από τρίποντα των Μαρινάκη και Καμακάρη. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 12-17, μετά από καλάθι του Δαμανάκη.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με σερί 5-0 για τους Φαληριώτες, που αύξησαν τη διαφορά τους σε διψήφιο νούμερο (12-22), μετά από νέο τρίποντο του Μαρινάκη. Ρίπης και Τριχιάς μείωσαν σε 16-22, λίγο αργότερα ο Παντελεάκης με μακρινό σουτ, έκανε το 19-26 και ο Ορφανίδης με λέι-απ το 21-26. Ο Καμακάρης έδωσε λύση στην ομάδα του από κοντά, για το 21-28, ενώ λίγο αργότερα, ο ίδιος παίκτης, με σουτ έξω από τα 6.75, διαμόρφωσε το σκορ σε 25-31. Ο Μυλιόρδος «απάντησε» με δικό του σουτ τριών πόντων (28-31), αλλά το Faliro πήγε στην ανάαυλα, μπροστά, με 39-30.

Το Β΄μέρος ξεκίνησε με γκολ-φάουλ του Μαρουσού (30-42). Ο Ορφανίδης μείωσε στους δέκα (34-44), αλλά οι Μαρουσός και Παπαγεωργίου, έδωσαν «αέρα» δεκατεσσάρων πόντων στην ομάδα τους (34-48). Η περίοδος μάλιστα, ολοκληρώθηκε με προβάδισμα 17 πόντων (50-67) για τους φιλοξενούμενους, με τους «μπλε» να νιώθουν μάλλον «κολακευμένοι» από το σκορ, καθώς, πλην της μόνιμης  απειλής» που ονομάζεται Μυλιόρδος, στο παρκέ της Καισαριανης, δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα ενδιαφέρον.

Για αυτό όμως αγαπάμε το μπάσκετ, με το «σκηνικό», να ανατρέπεται πλήρως στα τελευταία δέκα λεπτά. Με επιμέρους 21-4 και μπροστάρηδες τους Μυλιόρδο, Ρίπη και Ορφανίδη, ο Φωκιανός ισοφάρισε το παιχνίδι στους 71 πόντους και η βραδιά μας, απέκτησε ενδιαφέρον, τουλάχιστον, όσον αφορά την διεκδίκηση του ροζ φύλλου αγώνα, καθώς η πρόκριση είχε κριθεί προ πολλού. Τελικά, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 75-75, «μοιράζοντας» τις εντυπώσεις. 

Με το παιχνίδι να μην «αναδεικνύει» νικητή δεν μπορούμε να ορίσουμε κάποιον παίκτη ως MVP. Τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και για τις δύο ομάδες, συγκέντρωσε ο Θανάσης Μυλιόρδος με 22, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 21 πόντους, πέντε ριμπάουντ και εφτά ασίστ.