Το έργο της πρόκρισης στους 16 της Atlas League I ολοκλήρωσαν ζευγαρώνοντας τις νίκες τους οι Mpasketikoi φιλοξενούμενοι από τους μόλις πέντε διαθέσιμους Legends το βράδυ της Κυριακής στον Κορυδαλλό, δίχως να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα και τώρα θα αντιμετωπίσουν το Ρίσκο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παρκέ σκόραροντας με τα τρίποντα των Μετινίδη, Μπάνζι και Δέρη και περιορίζοντας σε μόλις 4 πόντους τους αντιπάλους τους, προηγήθηκαν με 4-11 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Δεν άλλαξε κάτι στη συνέχεια. Οι Mpasketikoi με τον ορεξάτο Μπάνζι (6π) και τους Δέρη και Κωλέτση (από 3) πήραν διψήφια διαφορά, καθώς για τους "Μύθους" σκόραραν με τρίποντα οι Λουκάς και Κοσμάς, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 12-27 στη μέση της διαδρομής.

Μετά την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν πλήρως το ρυθμός τους βγάζοντας εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, με τους Κωλέτση (8) και Μπάνζι (4) πρωτομάστορες. Οι Legends βρήκαν στόχο μόνο με τους Γεωργιάδη (3) και Κούβαρη (2), για το 17-50 στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία ο αγώνας έλαβε διαδικαστικό χαρακτήρα με απόλυτα ελεύθερο μπάσκετ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρο δράσης και με τους Οικονόμου (6), Λουκά και Κούβαρη (από 5π) μείωσαν, με τους Θεοδοσόπουλο (3) Κωλέτση, Κανάκη, Πολίτη και Δέρη 9από 2π) να συνεισφέρουν στο απόλυτα δίκαιο τελικό 38-61.

Στα στατιστικά του παιχνιδιού οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (20-37%) και βολές (12-75%), παρά τρίποντα (22-20%). Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (43-66), είχαν παραπάνω ασιστ (11-19), κλεψίματα (4-7) και λάθη (10-11).

Mvp αναδείχθηκε ο Kώστας Κανάκης με 6 πόντους, 21 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη. Ο Νικήτας Γεωργιάδης ήταν ο καλύτερος των ηττημένων με 8 πόντους, 16 ριμπάουντ και 1 ασιστ.

Το κλειδί της αναμέτρησης ήταν ο Αποστόλης Κωλέτσης έχοντας 13 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην ποσότητα, το βάθος του ρόστερ και την ποιότητα των νικητών.