Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός», της Καισαριανής, οι Soupa Stars, με άμυνα… από ατσάλι,  επικράτησαν 67-47 των Squidballz, καλύπτοντας τη διαφορά του πρώτου αγώνα (59-44) και πήραν πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «16» της Atlas League 1. 

Οι «κίτρινοι» παρουσιάστηκαν εντελώς διαφορετικοί στο δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες και με τους Μανούρη, Καραγιάννη και Γραμματικόπουλο παρόν, έστειλαν «ηχηρό» μήνυμα ενόψει της συνέχειας σε όποιον τους είχε «ξεγραμμένους». Από την άλλη, τα «χταπόδια», ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις του με ένα άσχημο αποτέλεσμα, σε μία όμως, άκρως επιτυχημένη σεζόν για αυτούς, που συνοδεύτηκε από πολλά σκαμπανεβάσματα και ευελπιστούν σε ακόμα καλύτερη παρουσία τη νέα σεζόν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα για τους «ασπρόμαυρους» που προηγήθηκαν στα πρώτα λεπτά με 8-2, χάρη σε καλάθια των Δρακόπουλου, Καλαποθαράκου και Οικονομούλα. Ο Μανούρης, «ανέλαβε δράση» και με δικούς του πόντους μείωσε σε 7-8, ενώ ο Νικολαΐδης με γκολ-φάουλ, έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην ομάδα του (10-9). Το καλό διάστημα συνεχίστηκε για τους γηπεδούχους και με τον Δημητράτο (4 πόντοι) μπροστάρη, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 19-15.

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Καλαποθαράκος ευστόχησε έξω από τα 6.75, για το 19-18, όμως με επιμέρους 9-2, οι «κίτρινοι», πήραν διαφορά οχτώ πόντων (28-20). Σειρά των φιλοξενούμενων να «τρέξουν» μικρό σερί 6-0, μετά από καλαθια των Δημητρίου και Μάνιους, μειόνοντας σε 28-26. Οι «Soupa» ολοκλήρωσαν ιδανικά το πρώτο μέρος και με καλάθια των Μεσεδάκη, Δημητράτου και Καραγιάννη, πήγαν προηγούμενη με 37-30 στην ανάπαυλα.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι του Οικονομούλα (37-32), αλλά το μομέντουμ, «έγραψε» γρήγορα Soupa Stars. Σερί 9-0 που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Δημητράτου, 46-32. Με τρίποντο του Ψυχογιού (46-35), το «οξυγόνο» επανήλθε στο στρατόπεδο των Squidballz, αλλά όχι για πολύ, αφού Μεσεδάκης και Δημητράτος, έδωσαν «αέρα» 15 πόντων (51-36) στην ομάδα τους, στο τέλος του δεκαλέπτου.

Τα τελευταία δέκα λεπτά ξεκίνησαν με τους «κίτρινους» σε «ρόλο οδηγού» και τους «ασπρόμαυρους» να καλούνται να «επιστρέψουν». Γραμμή ισορροπίας οι 14 πόντοι, του πρώτου αγώνα. Ο Μανούρης ξεκίνησε «ζεστά» με τρίποντο (54-36). Ο Ηλιόπουλος σκόραρε από κοντά και ο Μάνιος από μακριά, μειόνοντας για την ομάδα τους σε 54-41. Απέμεναν 4:22, όταν ο Καλαποθαράκος σκόραρε για δύο, την ίδια ώρα που ο Μανούρης στην προσπάθειά του να κερδίσει επιθετικό φάουλ, χρεωνόταν με flopping, που σήμαινε και το πέμπτο ατομικό του φάουλ (τρία δεύτερα πριν είχε χρεωθεί με το τέταρτο), με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τη συνέχεια του αγώνα. Ο Οικονομούλας παρέμεινε ψύχραιμος από τη γραμμή και τα «χταπόδια», μείωσαν σε 56-45. Μία φάση που θα μπορούσε να γείρει ολοκληρωτικά την πλάστιγγα υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, αντ΄αυτού, οι Soupa, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να συνεχίσουν. Ο Καλαποθαράκος έριξε τη διαφορά στους δέκα (57-47), με νέο καλάθι, αλλά αυτοί ήταν οι τελευταίοι πόντοι της ομάδας του. Με σερί 10-0, χάρη σε τέσσερις πόντους του Δημητράτου και έξι από τον Καραγιάννη, με 4/4 βολές, οι γηπεδούχοι, έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα, καλύπτοντας τη διαφορά της πρώτης αναμέτρησης και «τσέκαραν» το εισητήριό τους για τους «16».

MVP: Ο Άρης Δημητράτος πραγματοποίησε double-double με 21 πόντους και έντεκα ριμπάουντ, ενώ ήταν ο παίκτης που «βγήκε μπροστά» όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του. Επιπλέον, μοίρασε πέντε ασίστ, και έκλεψε έξι φορές την μπάλα από τους αντιπάλους του.

Παίκτης κλειδί: Double-double και για τον Λουκά Καραγιάννη, με 12 πόντους, δέκα ριμπάουντ και μία ασίστ, όντας καθοριστικός στο τέλος του αγώνα με τις αποφάσεις του, σε άμυνα και επίθεση.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γρηγόρης Καλαποθαράκος που ήταν και ο πρώτος σκόρερ για τους Squidballz με 15 πόντους, ενώ μέτρησε ακόμα εφτά ριμπάουντ και ένα κλέψιμο.

Που κρίθηκε το ματς: Τα αποθέματα ενέργειας στο φινάλε του αγώνα ήταν πολλά για τους Soupa, που παρουσιάστηκαν πιο έτοιμη για την αναμέτρηση, με την ομάδα να «συσπειρώνεται», όταν οι περισσότεροι την είχαν «ξεγραμμένη», κυρίως, λόγο των πολλών προβλημάτων.