Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός», της Καισαριανής, οι Uncle Drew  επικράτησαν με 87-68 της Yugopiastika, διπλασιάζοντας τις νίκες τους (82-53, το πρώτο παιχνίδι) και πήραν το εισιτήριο για τους «16» της Atlas League 1. 

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι εμφανής, αλλά οι γηπεδούχοι «στάθηκαν» πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο κόντρα σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Οι «θείοι» ξεκίνησαν με τρίποντα των Ελευθεριάδη και Καραγιάννη για το 0-6, ο Μπονάτσος έκανε το 6-12, αλλά γρήγορα ανέλαβε δράση ο Κουμπούλης. Με γκολ-φάουλ μειωσε σε 11-12, λίγο αργότερα ισοφάρισε στους 15 πόντους, ενώ ήταν αυτός που με δύο τρίποντα, το δεύτερο στην εκπνοή, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα τους με 23-20.
Στη συνέχεια ακολούθησε σερί 7-0 (30-20) για τους «κίτρινους», με Ντάκη και Τσίγκα μπροστάρηδες, με τους Drew να σκοράρουν μετά από τρεισήμισι λεπτά με τον Πούρο (30-22). Το πόδι έμεινε στο γκάζι για τους γηπεδούχους και με τρία συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα του Μερζιώτη, η διαφορά πήγε και πάλι στους δέκα (39-29). Ένα επιμέρους 12-2 όμως, για τους φιλοξενούμενους, διάστημα με έξι πόντους του Πούρου, έστειλε τις ομάδες στην ανάπαυλα ισόπαλες με 41 πόντους.

Το Β΄μέρος άνηκε στους φιλοξενούμενους καθώς οι «Γιουγκοσλάβοι» στέρεψαν από ιδέες και… το ντεπόζιτο άδειασε από βενζίνα. Φυσικά, οι Uncle Drew δεν είναι ομάδα που «χαρίζεται» και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αδυναμία των αντιπάλων τους να ακολουθήσουν στο σκοράρισμα. Με την προπαίδεια του τρία να κάνει την εμφάνισή της, οι φιλοξενούμενοι μας έδειξαν πως ευστοχείς σε σουτ έξω από τα 6.75, πολλάκις. Έμα από τον Κανδηράκη, ένα του Μπονάτσου και τρία από τον Καραγιάννη, ανέβασαν τη διαφορά στο +11 (55-66), με τους Μερζιώτη και Κουμπούλη να προσπαθούν να «κρατήσουν» την ομάδα τους κοντά.

Στο ίδιο έργο θεατές και στα τελευταία δέκα λεπτα της αναμέτρησης, όπου παρακαλουθήσαμε μαθήματα από τον Καραγιάννη, πως να σκοραρεις με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Τελικά ο forward των Drew, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 44 πόντους και το τελικό 68-87, στέλνει την ομάδα του στους «16» και τη Yugopiastika να σκεφτεί τι πρέπει να αλλάξει τη νέα σεζόν για να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη.

MVP: Ο Στέφανος Καραγιάννης πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό double-double, με 44 πόντους και 28 ριμπάουντ. Όχι και άσχημα.

Παίκτης κλειδί: Double-double και για τον Μάρκο Χαλκιόπουλο που συνεχίζει το σερί των καλών εμφανίσεων. Συνολικά μέτρησε δέκα πόντους, 22 ριμπάουντ, δύο ασίστ και μία τάπα.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μάριος Κουμπούλης με 22 πόντους, οχτώ ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και πέντε κλεψίματα

Που κρίθηκε το ματς: Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής. Σπουδαίο σύνολο οι Drew, ευελπιστούν να φτάσουν μακριά. Ανταγωνιστική για μόλις ένα ημίχρονο η Yugopiastika, παρόλα αυτά αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι, ενώ παραμένει στη συνείδηση μας ως μία από τις πιο αγαπητές ομάδες, για την παρουσία, τόσο εντός παρκέ, όσο και εκτός.