Mε δύο νίκες πέρασαν οι K9 bc στο Final Four της Atlas League 1, επικρατώντας ξανά επί του ελλειπέστατων (μόλις με μια διαθέσιμη πεντάδα) πλην μαχητικότατων περυσινών φιναλίστ του Οιωνού Celtics, σε μια αναμέτρηση που διεξήχθει σε δύο...δόσεις με τους νικητές να εκμεταλλεύονται την αριθμητική τους υπεροχή και να φτάνουν με πολύ κόπο, για πρώτη φορά  στην ιστορία τους στην τετράδα !

Οι ομάδες συμβάδισαν αρχικά. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Χατζή (8π), ενώ οι αντίπαλοι τους είχαν ένα ξέσπασμα προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με ένα επιμέρους 2-10 με δράστες τους Α.Ζαφειρόπουλο, Χατζημωράκη (από 6π), Κουναλάκη (5π) και Σαμπάνη (4π), ανατρέποντας τη διαφορά που είχαν χάσει στο πρώτο παιχνίδι (90-96) και προηγούμενοι με 13-21 στο τέλος του.

Η αναμέτρηση είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι στη συνέχεια. Οι Κ9 βρήκαν λύσεις από τον ταχύτατο Μυλωνά (8π), όμως οι "Κέλτες" διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα χάρη στους Α.Ζαφειρόπουλο, Σαμπάνη και Κουναλάκη (έκαστος από 3π) με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο +5 (27-32).

Ο Οιωνός πάτησε γκάζι αμέσως μετά την ανάπαυλα. Ο Χατζημωράκης έβλεπε το καλάθι σα βαρέλι από τα 6.75 (10 πόντους με 3 τρίποντα) και συνέβαλε τα μέγιστα, μαζί με τον Κουναλάκη (5π), σε επιμέρους 2-9 που τους έφερε στο +12 ! Η απάντηση των Κ9 ήταν άμεση και με σερί 7-0 (Μυλωνάς 4, Πριτσιούλης, Χατζής από 3) μείωσαν σε 39-42.  Ο Ν. Ζαφειρόπουλος ωστόσο τραυματίστηκε και απούσας άλλης εναλλακτικής οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με τέσσερις παίκτες. Ο Μαντάς (6) και το τρίποντο του Τσιβρά έφεραν σε απόσταση ανάσας τους Κ9, με τον Οιωνό ωστόσο να κρατά την πρωτοπορία με 53-54 στο τριαντάλεπτο.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Κουναλάκης (5π) με βόμβα τριών πόντων έφερε τους "άσπρους" στο +4, όμως ο Μαντάς (5) έβαλε κρίσιμα καλάθια και με το τρίποντο του Χατζή οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Με το σκορ στο 63-60 ο Χατζημωράκης αποβλήθηκε με πέμπτο φάουλ, κι έτσι το ήδη αρκετά δύσκολο έργο των Celtics έγινε mission impossible, καθώς συνέχισαν για τα τελευταία 3'40" με τρεις παίκτες. Έτσι, οι Κ9 έφτασαν στο τελικό 72-63, που τους φέρνει στο ημιτελικό του πρωταθλήματος την Παρασκευή απέναντι στον Uncle Drew.

Τα ομαδικά στατιστικά αποδίδουν την εικόνα των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (41-30%), παρά τρίποντα (14-20%) ή βολές (50-54%). Πήραν τα ριμπάουντ (61-51), μοίρασαν τριπλάσιες ασιστ (16-5), έκλεψαν λιγότερες μπάλες (11-14) και είχαν παραπάνω λάθη (19-17).

Player of the game αναδείχθηκε ο αλάνθαστος Νίκος Χατζής με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασιστ και 2 κλεψίματα. Με πολλή ενέργεια εμφανίστηκε ως παίκτης κλειδί ο Άγγελος Μυλωνάς έχοντας 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.

Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Πέτρος Σαμπάνης με double double και 11 πόντους, 21 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 6 λάθη.

Η πρόκριση κρίθηκε στο αριθμητικό πλεονέκτημα των νικητών και την ηγετική φιγούρα του Νίκου Χατζή. Θα βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Ν. Ζαφειρόπουλου, καθώς ο Οιωνός έδειχνε σε καλή κατάσταση και σίγουρα αξίζει ειδικής μνείας για την προσπάθεια !