Για τον επαναληπτικό προημιτελικό της Atlas League 1 η Παρτουζάν, που είχε επικρατήσει με 66-62 στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, φιλοξένησε το απόγευμα της Κυριακής τον Uncle Drew στο Sala Sports Club, με τον "Θείο" να παίζει εξαιρετικό μπάσκετ, αφού αρχικά βρέθηκε στα "σχοινιά" του ρινγκ, και να κατακτά θριαμβευτικά την πρόκριση για το Final Four !

Πιο αναλυτικά, οι "Παρτουζάνοι" με νωπή τη μνήμη από την προηγούμενη αναμέτρηση μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο. Θεοδωρόπουλος (9) και Δημητρόπουλος (7) συνέθεσαν ένα dynamic duο, που τους πήγε ως το +9, απέναντι στους αιφνιδιασμένους αντιπάλους τους που έβρισκαν λύσεις στο ζωγραφιστό από τους Καραγιάννη (6) και Πανταζή (4), ενώ με buzzer beater τρίποντο του Πούρου (4) μείωσαν σε 22-16 στο τέλος του.

Η αρμάδα του Κρητικού συνέχισε στο ίδιο μοτίβο με μεγάλη ενέργεια στην άμυνα και με τους Δημητρόπουλο (5) και Θεοδωρόπουλο (4) το ίδιο "καυτούς" προηγήθηκε με 32-24. Ο Χριστοδουλόπουλος κάλεσε σε time out και μέσα σε τέσσερα λεπτά ο εως τότε "άσχημος Θείος" μεταμορφώθηκε σε ...πριγκηπόπουλο ! Με επιμέρους 13-3 και τους Πολυχρονόπουλο , JJ Χριστόπουλο (από 6 πόντους ο καθένας) , Πούρο (4) και Ορέστη (3) έφερε τούμπα την κατάσταση, αφού όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά και προσπέρασε με 35-37 στη μέση της διαδρομής.

Η αναμέτρηση είχε το χαρακτήρα ντέρμπι ως τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Παπανικολάου (5), Θεοδωρόπουλος (4) και το τρίποντο του Κυπριανού κρατούσαν τους γηπεδούχους σε απόσταση βολής, όμως ένα νέο ξέσπασμα του Drew με τον άχαστο Πούρο (11π με 3 τρίποντα) και τους Πανταζή, Πολυχρονόπουλο (από 6π) αλλά και τις τρίποντες ριπές των Χαλκιόπουλου, Καραγιάννη και Ορέστη μετέτρεψαν το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο ! Με επιμέρους 6-22 η διαφορά διευρύνθηκε στο 51-70 στο τριαντάλεπτο.

Στην τελευταία περίοδο η απόσταση ήταν ήδη μεγάλη, σχεδόν απαγορευτική για τους Παρτουζάνους που ναι ήθελαν , αλλά τόσο η κούραση όσο και το φόρτωμα με φάουλ δεν τους επέτρεψαν να έχουν την ίδια ένταση με την αρχή του παιχνιδιού. Δημητρόπουλος, Θεοδωρόπουλος (από 7π) και Τσάγκας (3) το πάλεψαν ωστόσο στην αντίπερα όχθη είχε ήδη στηθεί το πάρτυ της πρόκρισης στο Final four, με τους Ελευθεριάδη (6π), Πολυχρονόπουλο και Καραγιάννη (από 4π) να συμβάλλουν στο θριαμβευτικό τελικό 69-90 !

H ομαδική στατιστική αντικατοπτρίζει την εικόνα των συγκροτημάτων στον αγωνιστικό χώρο. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 44-58%, τρίποντα 25-28%, βολές 56-66%). Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (32-49), μοίρασαν περισσότερες ασιστ (10-13), είχαν τα ίδια κλεψίματα (από 8) και υπέπεσαν σε πιο πολλά λάθη (11-14).

Player of the game αναδείχθηκε ο ηγετικός Σπύρος Πούρος. Είχε 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 4 κλεψίματα και 2 λάθη. Τον ακολούθησε σε απόδοση ως κλειδί του αγώνα με double double ο Στέφανος Καραγιάννης με 13 πόντους, 13 ριμπάουντ, 2 ασιστ και 4 λάθη.

Καλύτερος των ηττημένων και πρώτος σκόρερ ήταν ο εξαιρετικός Θοδωρής Θεοδωρόπουλος που κατέγραψε 24 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 3 κλεψίματα και 1 λάθος.

Η πρόκριση κρίθηκε στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης καθώς οι νικητές , με το βάθος του ρόστερ τους είδαν το διάγραμμα της απόδοσης τους να ανεβαίνει σταθερά προς το πικ όσο πλησιάζε το τέλος, ενώ συνάμα το ίδιο αποτελεσματική ήταν και η άμυνα τους όσο πέρναγε η ώρα.