Στο κλειστό «Γιώργος Μελισσηνός», της Καισαριανής, Οιωνός Celtics και K9 BC αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της φάσης των 8 στα playoffs, για την Atlas League 1. Πρόκειται για διπλές αναμετρήσεις, με την πρόκριση να κρίνεται στη διαφορά πόντων. Οι φιλοξενούμενοι «έσπασαν» την έδρα των «Κελτών» και πήραν μία σπουδαία νίκη με 96-90. Η ρεβάνς έχει οριστεί για το Σάββατο 17 Ιουνίου, ώρα 21:00, στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα για τον Οιωνό, που προηγήθηκε με 5-2, μετά από δίποντο του Σαμπάνη και τρίποντο του Κουναλάκη (ενδιάμεσα σκόραρε ο Μυλωνάς), αλλά γρήγορα οι K9 «ανάκτησαν» τα ηνία του αγώνα και πέρασαν μπροστά με double-score, μετά από καλάθι του Μαντά (5-10). Ο Χριστόπουλος σκόραρε τέσσερις αναπάντητους πόντους, μειώνοντας σε 9-10, αλλά λίγο αργότερα ανέλαβε δράση ο Χατζής, με τον πολύπειρο guard να πετυχαίνει έξι συνεχόμενους πόντους για το 13-21. Οι Κ9, πιέζοντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του παρκέ, πραγματοποίησαν πολλά κλεψίματα, τα οποία τους έδωσαν εύκολους πόντους στο «ανοικτό γήπεδο» και ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο σκοράροντας 31 πόντους, μετά από buzzer-beater τρίποντο του Κουλέτση, την ίδια ώρα που οι Celtics είχαν 22.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι «έτρεξαν» σερί 7-0 (Μαρούλης 2, Τσιβράς 2, Γιαννακός 3), ανεβάζοντας τη διαφορά στους 16 πόντους (22-38), το οποίο όμως «απαντήθηκε» άμεσα από τον Οιωνό, που μείωσε σε 28-38, μετά από τρίποντο του Χατζημωράκη. Η διαφορά κυμαινόταν για αρκετή ώρα μεταξυ 10 και 14 πόντων, με τις ομάδες να οδηγούνται τελικά στην ανάπαυλα με σκορ 42-51, χάρις σε γκολ-φάουλ του Κουναλάκη.

Το Β΄ μέρος ξεκίνησε με εύστοχη βολή του Χατζή, που προήλθε από Τ.Π στον πάγκο του Οιωνό για διαμαρτυρία στο ημίχρονο. Οι Χριστόπουλος και Καρνέσης μείωσαν σε 46-52, αλλά Γιαννακός και Μυλωνάς έδωσαν και πάλι διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα τους (46-56). Το μομέντουμ όμως, «έλεγε» γηπεδούχοι, που με επιμέρους 8-2 (8 πόντοι Καρνέσης), έριξαν τη διαφορά στους 4 (54-58). Ο Χατζής «επιστρατεύθηκε» και πάλι στο παρκέ, η πίεση των Κ9 «επανήλθε» και δικό τους επιμέρους 15-8, που ολοκληρώθηκε με τρίποντη «βόμβα» του Χατζή στην εκπνοή, ανέβασε τη διαφορά στους 11 (62-73).

Όπως προμηνυόταν εξ αρχής, η τελευταία περίοδος ήταν συναρπαστική. Από τη μία ο Οιωνός ήθελε να ανατρέψει την κατάσταση ή έστω να ρίξει τη διαφορά στην μικρότερη της τιμή και από την άλλη, οι Κ9 να επιδιώκουν το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή τη διατήρηση του ροζ φύλλου αγώνα και το όσο δυνατόν καλύτερο προβάδισμα υπέρ τους. Το δεκάλεπτο «χωρίστηκε» στα δύο με το πρώτο πεντάλεπτο να «ανήκει» στους φιλοξενούμενους, που με δύο τρίποντα του Τζιβρά και Χατζή… on fire (ένα δίποντο, ένα τρίποντο και ένα καλάθι και φάουλ), προηγήθηκαν με 75-90. Οι «κέλτες» βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και «επέστρεψαν», παραμένοντας ζωντανοί στην πρόκριση. Επιμέρους 10-2 στα τελευταία τρία λεπτά, προϊόν εξαιρετικής άμυνας και μπροστάρηδες τους Α. Ζαφειρόπουλο και Χριστόπουλο, που αν οι δυο τους ήταν και πιο εύστοχοι από τη γραμμή στο τέλος, οι διαφορά θα ήταν μικρότεροι από το τελικό 90-96.

MVP: Έκανε τα πάντα στο παρκέ, παραδίδοντας μαθήματα μπάσκετ. Φυσικά, ο λόγος για τον Νίκο Χατζή, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 28 πόντους, οχτώ ριμπάουντ, έξι ασίστ και ένα κλέψιμο.

Παίκτης κλειδί: Ο Δημήτρης Μαντάς πραγματοποίησε double-double με 13 πόντους και έντεκα ριμπάουντ, ενώ ακόμα μέτρησε τρεις ασίστ, δύο κλεψίματα και μία τάπα.

Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Τζέημς Χριστόπουλος με 24 πόντους, Μανώλης Κουναλάκης με 22 και Κώστας Καρνέσης με 21.

Που κρίθηκε το ματς: Οι Κ9 κέρδισαν τον αγώνα, παίζοντας το «παιχνίδι« του Οιωνού, πιέζοντας σε όλο το παρκέ και βρίσκοντας εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Με μία «ανάγνωση» του αγώνα, η διαφορά των έξι πόντων μπορεί και να τους αδικεί. Κάτι το οποίο όμως, δείχνει πόσο επικίνδυνη ομάδα παραμένει ο Οιωνός, που σε μία μέτρια για τα δικά τους στάνταρ απόδοση, με παίκτες όπως τους Σαμπάνη και Χατζημωράκη μακριά από τον καλό τους εαυτό και κόντρα σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο… σκόραραν 90 πόντους και παραμένουν «ζωντανοι» στην πρόκριση. Πλέον, οι Κ9 καλούνται να διαχειριστούν τον τίτλο του φαβορί, πηγαίνοντας την σειρά στην έδρα τους, με +6.