Τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους κατέκτησαν το απόγευμα της Κυριακής οι Last Chance όταν αντιμετώπισαν στο Sala Sports Club την Άρτεμις στον τελικό της West Atlas League 2 μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι , που χαρακτηρίστηκε από τα διαδοχικά σερί των ομάδων και την καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τόσο οι αγωνιζόμενοι όσο και οι φίλαθλοι τους ! Οι Last Chance ταυτόχρονα τσέκαραν και το εισητήριο για το Final Four της κατηγορίας , για να διεκδικήσουν εκεί πλέον τον τίτλο του υπερπρωταθλητή !

Οι τύποις γηπεδούχοι Last Chance ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και μετά το αρχικό 4-5 έτρεξαν σερί 13-0 με τους Γ. Νικολόπουλο (7π) , Ανδρέϊκο (4) και το τρίποντο του Κουσούλη πήραν διψήφια απόσταση. Οι αντιπάλοι τους αντέδρασαν προς το τέλος της πρώτης περιόδου, με τον ΧατζήGeorge (8) να κάνει όλη τη δουλειά και το καλάθι του Βάγια, μειώνοντας σε 17-10.

Η συνέχεια ανήκε στην Άρτεμις που επέκτεινε το σερί της σε 10-0 με τους Μαντέλο (3) και Γιαννακόπουλο (2), φτάνοντας σε απόσταση βολής. Ωστόσο οι Last Chance απάντησαν με το δικό τους 9-0 και βροχή τριπόντων από τους Σφογγάρη, Γ.Νικολόπουλο και Νικολάου σκαρφαλώνοντας ξανά σε διψήφια ..ύψη (26-15). Με μια ακόμα μίνι ανατροπή απάντησε η Άρτεμις με τους Κωνσταντίνου και Διονυσόπουλο (από 3π) πρωταγωνιστές, και με επιμέρους 3-10 το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 29-25.

Στην επανάληψη η Άρτεμις πήρε τα βέλη της και μέσα σε οκτώ λεπτά έφερε τούμπα την κατάσταση. Με σερί 12-0 με τους Διονυσόπουλο , Μαντέλο (από 5π και ένα τρίποντο έκαστος) αλλά και την άνοδο του Χατζηbill (4π) και ένα ακόμα τριποντάκι του Μαστορόπουλου ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης και πήγε ως το +9. Οι αντίπαλοι τους απάντησαν στο τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου με τον Ανδρέϊκο (4π) και περιόρισαν το σκορ στο 39-44 στη λήξη της.

Ολική αλλαγή σκηνικού είχαμε κατά το τελευταίο δεκάλεπτο. Οι Last Chance είχαν δυνάμεις και βρήκαν ρυθμό,  διεύρυναν το σερί τους σε 18-0 (!!) με τους Γ.Νικολόπουλο (8), Ανδρέϊκο (5) & Π.Νικολόπουλο (3) απόλυτους πρωταγωνιστές σε άμυνα κι επίθεση, αντιστρέφοντας πλήρως την κατάσταση προηγούμενοι με 53-44 ! Στην άλλη πλευρά Μαντέλος και Χατζηgeorge (με 2π έκαστος) δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί, με το τρίποντο του Κουσούλη να είναι το κερασάκι στην τούρτα ! Το τελικό 58-48 ήταν δίκαιο με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τους παίκτες (τιτλούχους και φιναλίστ) μια αγκαλιά !

Τα στατιστικά καταδεικνύουν το αμφίρροπο του παιχνιδιού. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα βολές (71-50%) και τρίποντα (26-23%) απ' ότι δίποντα (41-42%). Υστέρησαν ελαφρά στα ριμπάουντ (31-36), μοίρασαν περισσότερες ασιστ (16-9), έκαναν δύο παραπάνω κλεψίματα (12-10), είχαν λιγότερα μπλοκ (2-5) αλλά και λάθη (14-20).

Player of the Game του τελικού αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ανδρέϊκος με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 3 λάθη σε 36 λεπτά συμμετοχής. Τον ακολούθησε ως κλειδί του αγώνα αλλά και πρώτος σκόρερ ο Γιώργος Νικολόπουλος με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 5 λάθη σε 38 λεπτά συμμετοχής.

Για τους φιναλίστ πιο αποδοτικοί ήταν οι Παύλος Μαντέλος (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο, 5 μπλοκ και 2 λάθη σε 24 λεπτά αγώνα) και ο αλάνθαστος  Χατζήgeorge (Γιώργος Χατζηγεωργιάδης) με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασιστ & 1 κλέψιμο σε 28 λεπτά .

Ο τελικός κρίθηκε στο εκπληκτικό 18-0 σερί των νικητών από το τέλος της τρίτης περιόδου και μετά. Φάνηκαν να έχουν περισσότερες δυνάμεις και άντεξαν στην πίεση !