Με τον ακούραστο Άγγελο Καραγιαννίδη να πρωταγωνιστεί για ακόμα μια φορά (25 π./13 reb), οι Beasleys έκαναν τη διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο απέναντι στους Heat, κράτησαν σταθερή άμυνα και επίθεση σε όλο το υπόλοιπο διάστημα και έκαναν την έκπληξη, παίρνοντας τη νίκη στον τελικό του Νοτίου ομίλου και αφήνοντας εκτός συνέχειας το φαβορί, «σφραγίζοντας» έτσι και την συμμετοχή τους στο Final 4 της κατηγορίας.

Το φαβορί λοιπόν, οι Heat, μπήκαν καλύτερα στο παρκέ, με τους Φωτόπουλο και Τάσο Παρασκευόπουλο να είναι πιο εύστοχοι και να τους δίνουν το προβάδισμα στην πρώτη περίοδο, αλλά γρήγορα οι Beasleys ισορρόπησαν και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 15-14 από τα σουτ των Άγγελου Καραγιαννίδη και Ακαρέπη.

Εκεί που έγινε διαφορά ήταν στη δεύτερη περίοδο, με την άμυνα των «Μπίζλιζ» να κλείνει τους διαδρόμους και τους Χιτ να εκνευρίζονται με την αστοχία και τα λάθη τους σε εκείνο το διάστημα, βλέποντας παράλληλα τον Άγγελο Καραγιαννίδη να βάζει τρίποντο, να κλέβει και να μοιράζει ασίστ σε αιφνιδιασμούς (κυρίως στον Δραγκιώτη), βάζοντας έτσι μπροστά τους «κόκκινους» με 24-31 στο τέλος του ημιχρόνου.

Από το τρίτο δεκάλεπτο οι Beasleys έριξαν το μεγαλύτερο βάρος τους στην άμυνα, ρίχνοντας όμως και τα ποσοστά τους στην επίθεση, κάτι που… ακολούθησαν και οι Heat, με το σκορ στο 30ο λεπτό να είναι 31-37 και την ψυχραιμία να δίνει τελικά τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του Μόσχου, αφού οι Καραγιαννίδης και Θεοφανάκης σκόραραν όσο χρειαζόταν για να μείνει το προβάδισμα στην πλευρά τους και οι Γιαννούλιας, Καστάνης, Γιάννης Καραγιαννίδης κράτησαν «γερά» στη ρακέτα τους, αποτρέποντας τους Καρατζά, Ηλιαδάκη, Αρβανιτάκη, Τσίτσο και Γιορνταμηλάκη να ανατρέψουν την κατάσταση για τους τυπικά γηπεδούχους, με το τελικό 41-47 να στέλνει τους «Μπίζλιζ» στο Final 4 της Καισαριανής.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Άγγελος Καραγιαννίδης με 25 πόντους, 13 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα και 2 ασίστ σε 40 λεπτά, ενώ από τους Χιτ ξεχώρισε ο Τάσος Παρασκευόπουλος με 7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Παίκτης-κλειδί για τους νικητές ήταν ο Γιώργος Θεοφανάκης, που όταν χρειάστηκε ήταν παρών για να βρει λύσεις και ριμπάουντ (συνολικά 10), έχοντας και 8 πόντους από τη ρακέτα.

Το ματς κρίθηκε κυρίως από την άμυνα των «κόκκινων», αλλά και από τον εκνευρισμό των Heat, που έβλεπαν τα ποσοστά τους να είναι πολύ χαμηλά και να μην τους βγαίνουν οι επιθετικές επιλογές, ούτε τα ελεύθερα σουτ.