Στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης των playoff του 2ου group της Α2 κατηγορίας του ΟΑΚΑ, οι Fatherland Havaliers αναμετρήθηκαν με τους Blue Sharks Neurolife. Το παιχνίδι ήταν έντονο και σκληρό. Η διαφορά έφτασε μέχρι και στους 16 πόντους υπέρ τους Havs, αλλά σταθεροποιήθηκε στους 10 με το Fatherland να έχει το αβαντάζ για τον επόμενο αγώνα. 59-49 ήταν το τελικό σκορ!

Μια διαφορά 4 πόντων δημιούργησαν οι γηπεδούχοι στο 1ο δεκάλεπτο. Με τον Γάκη να κάνει πάρτι και όλη την ομάδα να είναι συσπειρωμένη αμυντικά, οι Havs πήραν τα ηνία του αγώνα. Για τους Sharks κουπί τράβηξε ο Μπίσκος αν και ήταν άστοχος σε γενικές γραμμές. 14-10 ήταν το επιμέρους σκορ. 7 πόντους είχε ο Γάκης και 5 ο Α. Ζαφειρόπουλος για τους Havaliers. 8 είχε ο Μπίσκος για τους «καρχαρίες».

Το πόδι στο γκάζι πάτησαν οι γηπεδούχοι στην 2η περίοδο. Με οδηγό τις γρήγορες επιθέσεις και την ορθή αμυντική λειτουργία οι Havaliers επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και έφτασαν στο +13! 20-11 ήταν το επιμέρους σκορ με τους «καρχαρίες» να μην μπορούν να αντιδράσουν. 4 καλάθια έβαλε Ν. Ζαφειρόπουλος, 7 είχε ο Αποσκίτης και 4 ο Γάκης. 5 είχε ο Τομαράς και από 3 Μούσουρας και Πέππας για τους φιλοξενούμενους.

Η διαφορά έπεσε στους 10 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο. Μπορεί οι Havs να έφτασαν στο +16, αλλά οι Sharks έριξαν την διαφορά στους 10. 14-17 ήταν το επιμέρους σκορ με το παιχνίδι να συνεχίζει να είναι σκληρό! 6 πόντους είχε για τους γηπεδούχους ο Αποσκίτης. 8 είχε ο συγκινητικός Τομαράς και 4 ο Μούσουρας για τους φιλοξενούμενους.

Η διαφορά έπεσε μέχρι και στους 6 πόντους στην 4η περίοδο. Οι Sharks έδειχναν να μπορούν να κάνουν την ανατροπή, αλλά οι Havaliers έστειλαν ξανά την διαφορά στους 10 και πήραν την νίκη και το μεγάλο αβαντάζ. 11-11 ήταν το επιμέρους σκορ, ενώ 59-49 έληξε το παιχνίδι. Για τους νικητές από 4 πόντους είχαν Ν. Ζαφειρόπουλος και Αποσκίτης. 4 είχε για τους ηττημένους ο Μαμμάς!

Mvp του αγώνα ήταν ο Ν. Γάκης με 13 πόντους, 15 ριμπάουντ (11-4) και 4 μπλοκ σε 34 λεπτά. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Δ. Μαμμάς με 6 πόντους, 9 ριμπάουντ (7-2), 1 μπλοκ και 2 λάθη σε 27 λεπτά συμμετοχής!

Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Ν. Ζαφειρόπουλος με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ (6-3), 1 μπλοκ και 1 λάθος σε 30 λεπτά αγώνα!

Το παιχνίδι κρίθηκε από την άμυνα των Havs και την επιθετική δεινότητα του Αποσκίτη!