Το πραγματικό, πρακτικό, προβάδισμα είναι μόνο τρεις πόντοι. Όμως το ψυχολογικό αβαντάζ είναι πολύ μεγαλύτερο για την Na Ala, η οποία με έξι παίκτες πήρε νίκη και διαφορά τριών πόντων ενόψει της ρεβάνς του ημιτελικού, απέναντι σε μία ομάδα που ήταν αήττητη στο πρωτάθλημα (22/22 νίκες) και ήταν ξεκάθαρο φαβορί με όσους αντιπάλους αντιμετώπισε φέτος. Οι Heat λοιπόν έχουν μπροστά τους έναν δύσκολο επαναληπτικό και πλέον δεν είναι το φαβορί για τον τελικό του Νοτίου Ομίλου της δεύτερης κατηγορίας.

Το ξεκίνημα ήταν αυτό που «χάλασε» τους Heat, αφού στα πρώτα 7 λεπτά είχαν πετύχει μόνο 3 πόντους (2-13 στο τρίλεπτο) και το εντυπωσιακό start της Na Ala, με Μανδρώνη και Μαυράκη να ευστοχούν από παντού, έφερε το 9-16 του δεκαλέπτου, με τον ρυθμό να παραμένει πολύ καλός και τον Λεκκό να δίνει λύσεις για να μείνει το προβάδισμα στους «μαύρους» μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (26-34), έχοντας από την άλλη Τάσο Παρασκευόπουλο και Φωτόπουλο να ξεχωρίζουν σε εκείνο το διάστημα για τους τυπικά γηπεδούχους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «Χιτ» έπαιξαν με περισσότερη υπομονή και είχαν πιο καθαρό μυαλό στις επιθέσεις τους, γυρίζοντας για λίγο το σκορ με τα σουτ από Καρατζά, Τάσο Παρασκευόπουλο (45-43 στο 30ο λεπτό), ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειξαν κάποια σημάδια κούρασης, που όμως δεν τους επηρέασαν στην τέταρτη περίοδο, με τους Λεκκό, Μαυράκη, Τζαμίχα να ξαναβάζουν μπροστά τη Na Ala, η οποία με καλύτερη άμυνα στο φινάλε άφησε τους Heat μόνο με 5 πόντους σε εκείνο το διάστημα και πήρε το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς!

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Νίκος Μαυράκης με 16 πόντους, 17 ριμπάουντ, 3 τάπες, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ, ενώ από τους «Χιτ» ξεχώρισε ο Γιάννης Φωτόπουλος με 16 πόντους, 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ.

Παίκτης – κλειδί για τους νικητές ήταν ο Μιχάλης Μανδρώνης (16 π.) που έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα και με τα τρίποντά του αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και έδωσε το πρώτο «boost» στην ομάδα του, για την επικράτηση.

Το ματς κρίθηκε στο εντυπωσιακό… μπάσιμο των «μαύρων» στο πρώτο τρίλεπτο, αλλά και στην άμυνα της τέταρτης περιόδου, διαστήματα που οι Heat έμειναν μακριά από την απόδοση που είχαν συνηθίσει σε όλη τη σεζόν.