Για τα ημιτελικά της Βόρειας περιφέρειας (2ος όμιλος) στη δεύτερη κατηγορία της Atlas League, οι «τυπικά» γηπεδούχοι Kleious Warriors, υποδέχθηκαν τους Halligators και συνέχισαν τη «ξέφρενη» και αήττητη πορεία τους (23-0), επικρατώντας με 92-74. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 1 Ιουνίου, με τους «αλιγάτορες» να καλούνται να ανατρέψουν διαφορά 18 πόντων και τους Kleious να διαχειριστούν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα για τους «κιτρινόμαυρους», που ευτύχησαν να προηγηθούν με 12-5, μετά από δύο συνεχόμενα καλάθια του Δημητρόπουλου. Με την είσοδο του Βύνιου στο παρκέ, η εικόνα άλλαξε προς το καλύτερο για τους γηπεδούχους, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 12-12, έπειτα από ζευγάρι εύστοχων βολών του αναφερθέντα. Ο Κροντηράς πέτυχε καλάθι και φάουλ για το 12-15, αλλά το προβάδισμά δεν κράτησε για πολύ. Αρτινός και Παπαδάκης σκόραραν για το 18-15, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 20-17.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με σερί 5-0 για τους «πολεμιστές», που με τρίποντο του Αγγελόπουλο, προηγήθηκαν με 8 (25-17). Ο Μεταξάς σκόραρε μειόνοντας σε 25-21, όμως και πάλι ο Αγγελόπουλος με σουτ έξω από τα 6.75 έκανε το 28-21. Οι «αλιγάτορες» ανέκτησαν και πάλι τα ηνία του αγώνα, ισοφάρισαν αρχικά, σε 34-34 με λέι-απ του Κωσταρέλου, πήραν προβάδισμα με τρίποντο του Δημάκη (37-38) και τελικά η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 37-40.

Το Β΄μέρος, ξεκίνησε με… το πόδι πατημένο στο γκάζι για τους «κίτρινους», που είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Παπαδάκη. Ο forward των «πολεμιστών» πέτυχε δύο συνεχόμενα καλάθια για να δώσει και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του με (45-42), ο Αρτινός, σκόραρε δις με drive για να δώσει προβάδισμα 8 πόντων στην ομάδα του (54-46), όσοι και οι πόντοι της διαφοράς στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ενώ κάτι τέτοιο δεν διαφαινόταν στις πρώτες τρεις περιόδους και περιμέναμε «ντέρμπι» στα τελευταία λεπτά, οι Kleious Warriors άπεδειξαν για ακόμα μία φορά… γιατί παραμένουν αήττητοι. Καλάθι και φάουλ από τον Βύνιο, που έδωσε διψήφιο προβάδισμα (65-54), τρίποντες «βόμβες» από Αγγελόπουλο και Φώτογλου και η διαφορά «ξέφυγε». Ο Δημητρόπουλος με 7 πόντους προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι, αλλά οι «πολεμιστές» είχαν… βάλει ήδη το νερό στο αυλάκι. Το τελικό 92-74, δίνει μεγάλο προβάδισμα στους Kleious ενόψει ρεβάνς. 

MVP: Τρομερό double-double από τον Γιάννη Παπαδάκη, με 28 πόντους και 21 ριμπάουντ. Επιπλέον είχε δύο ασίστ, ένα κλέψιμο και συγκέντρωσε 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. 

Παίκτης Κλειδί: Ακόμα μία μέρα στη δουλειά για τον Βασίλη Αγγελόπουλο που ήταν καταιγιστικός έξω από τα 6.75, με πέντε τρίποντα. Συνολικά, μέτρησε 21 πόντους, εφτά ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Δημήτρης Μεταξάς με 27 πόντους, δέκα ριμπάουντ, έξι ασίστ και τρία κλεψίματα.

Που κρίθηκε το ματς: Οι Kleious Warriors σούταραν με πολύ καλύτερα νούμερα ευστοχίας, ενώ από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και έπειτα, βρήκαν ρυθμό μέσα από την εξαιρετική τους άμυνα.