Με πολύ κόπο επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά οι Last Chance το βράδυ της Πέμπτης όταν και αντιμετώπισαν την Αμόλα Καλούμπα επικρατώντας στα πέντε τελευταία λεπτά στο πλαίσιο του επαναληπτικού ημιτελικού, όπως ακριβώς και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Στον τελικό της West Atlas League 2 θα κονταροχτυπηθούν με την Άρτεμη, τη μοναδική ομάδα που τους κέρδισε μέσα στη σεζόν.

Οι ομάδες συμβάδιζαν στο μεγαλύτερο διάστημα της πρώτης περιόδου. Οι τύποις γηπεδούχοι της Αμόλα Καλούμπα σκόραραν με τους Κοντογιαννάκη (5), Παπανικολάου (4) και τα τρίποντα των Κατσούρα και Παλίλη (3), ενώ οι αντίπαλοι τους με τον Ανδρέϊκο να κάνει πάρτυ στις ρακέτες με 11 πόντους και τη βοήθεια του Π.Νικολόπουλου (5π) έτρεξαν ένα επιμέρους 3-9 και προηγήθηκαν με 15-20 στο τέλος της.

Έφτασαν μάλιστα ως το +9 στη συνέχεια με τον Ανδρέϊκο (5π) να δείχνει ασταμάτητος. Οι "Καλούμπες" πήραν time out και μετά απ' αυτό μείωσαν με τον Παπανικολάου (6π) να παίρνει μπρος, για να φτάσουμε στο ημίχρονο με το σκορ στο 26-29.

Αλλαγή σκηνικού είχαμε μετά τη διακοπή. Η Αμόλα Καλούμπα βρήκε ρυθμό από την άμυνα και με επιμέρους 14-4 και πρωταγωνιστές τους Νικολαϊδη (6π), Παλίλη και Παπανικολάου (από 4π) πήρε διαφορά επτά πόντων καλύπτωντας προσωρινά το -5 με το οποίο είχε ηττηθεί στον πρώτο ημιτελικό ! Οι Last Chance αντέδρασαν με τους Ανδρέϊκο (4), Σφογγάρη και Π. Νικολόπουλο, ωστόσο οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα με 42-39 στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία είχαμε συγκινήσεις ! Με τη διαφορά στο επίδικο +5 (50-45), ο Νικολάου πήρε τ' όπλο του ! Με 9 πόντους και 2 τρίποντα και τη συνέργεια των Κουσούλη (6π),Γ. Νικολόπουλου (4) και Π.Νικολόπουλου (3) απ΄τα 6.75 με 4 σερί ριπές έξω από την περίμετρο οι Last Chance άδραξαν αυτήν την...τελευταία ευκαιρία και παρά το μεγάλο παιχνίδι του Κοντογιαννάκη (8π), ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, και πήραν τη νίκη και φυσικά το εισητήριο τόσο για τον τελικό της περιφέρειας, όσο και για την επόμενη Α1 , με το τελικό 53-61 !

Στη στατιστική οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα τρίποντα (11-20%) και βολές (35-70%) παρά δίποντα (42-30%). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (42-52), είχαν παραπάνω ασιστ (14-18), λιγότερα κλεψίματα (14-10) και περισσότερα λάθη (5-13).

Mvp του αγώνα ήταν με double double ο Δημήτρης Ανδρεϊκός έχοντας 20 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ & 4 λάθη. Ο Αργύρης Παπανικολάου ξεχώρισε για τους ηττημένους με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κοψίματα κι ένα λάθος.

Key player : Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Γιώργος Νικολόπουλος που ανέβασε απόδοση στο τέλος. Είχε 4 πόντους, 16 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 λάθη.

Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία πέντε λεπτά, με την αξία του νικητή να δίνει δόξα στον ηττημένο, καθώς η "Καλούμπα", σε αντίθεση με τις αναμετρήσεις στην κανονική διαρκεία του πρωταθλήματος, έδειξε έτοιμη για μεγάλα πράγματα !