Την πρόκριση για τον τελικό της δυτικής περιφέρειας ταυτόχρονα με την ανόδο στην Atlas League εξασφάλισε η Άρτεμις το βράδυ της Πέμπτης στο Ίλιον, απέναντι στους Anarxous Pistols, ανατρέποντας στην παράταση το -3 του πρώτου αγώνα της ημιτελικής σειράς, μετά από μια συγκλονιστική σε εξέλιξη σειρά, όπου και οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο και άξιζαν εξίσου τη νίκη. 

Οι τύποις γηπεδοίχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 8-2, με τους αντιπάλους τους να καλούν σε time out. Μετά απ' αυτό ισορρόπησαν και προηγήθηκαν με 11-13 χάρη στους Δρακόπουλο (5) και τα τρίποντα των Παλαμίδη και Γιοβάνη. Η Άρτεμις απάντησε με τον Χατζήbill σε φρενήρη κατάσταση (11π) , και παρέα με τον "Παππού" (4π) με σερί 7-0 πήρε τα ηνία της αναμέτρησης προηγούμένη με 18-13 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Το σερί έφτασε το 14-0 με τον Κωνσταντίνου (5π) να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο και τη διαφορά να είναι στο +12. Οι Anarxoi αντέδρασαν με τους Τύρο (4), Δρακόπουλο (3) και Γιοβάνη (2) μειώνοντας σε 28-22 στο ημίχρονο.

Η Άρτεμις προηγήθηκε με +9 μετά την ανάπαυλα με τους Ελευθεράκη και Χατζηbill να συνεισφέρουν  από 3 πόντους, μέχρι να αρχίσουν οι καπνισμένες κάνες των Pistols να πυροβολούν ! Με τρεις διαδοχικές ριπές από τα 6.75 οι Παλαμίδης, Γιοβάνης (από 5π) και Δρακόπουλος (3) έφερεαν το ματς ίσα βάρκα , ίσα νερά, με τους παίκτες του Γιαννακόπουλου να διατηρούν ωστόσο την ελάχιστη δυνατή πρωτοπορία με 40-39 στο τριαντάλεπτο.

Στην τέταρτη περίοδο έσφιξαν τα γάλατα, με το ματς να πηγαίνει κατοχή με κατοχή. Το δράμα κορυφώθηκε στα δύο τελευταία λεπτά καθώς οι ομάδς σκόραραν με αίτηση και .. χαρτόσημο. Με το σκορ στο 48-45 (με τον Βάγια να σκοράρει για τρεις και τον Κωνσταντίνου να σημείωνει 7π) οι Pistols με 2/4 βολές από τους Τύρο (4) και Παλαμίδη (2) μείωσαν σε 48-47 στα 6.5". Η Άρτεμις πήρε time out και ο ΧατζηGeorge με laser επαναφορά ακριβείας έβγαλε τον Παππού φάτσα με το καλάθι, που ισοφάρισε τη διαφορά του πρώτου παιχνιδιού με lay up στα 4.8". Ο Δρακόπουλος έχασε με τη λήξη την ευκαιρία να στείλει την ομάδα του στον τελικό, με το παιχνίδι να οδηγείται στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης.

Εκεί τα "Αρτεμόπουλα" φάνηκε να έχουν περισσότερες δυνάμεις, δεν δέχθηκαν ούτε έναν πόντο και με τους Βήχο και Διονυσόπουλο (από 4π) πήραν πανηγυρικά το εισητήριο για τον τελικό με το τελικό 59-47 !

Στα στατιστικά, οι νικητές σούταραν καλύτερα δίποντα (43-28%) και βολές (50-33%) παρά τρίποντα (9-16%). Υστέρησαν οριακά στα ριμπάουντ (49-50), μοίρασαν πιο πολλές τελικές πάσες (20-14), είχαν παραπάνω κλεψίματα (16-12) και περισσότερα (19-16 λάθη).

Mvp : Στο όριο του triple double o Διονύσης Διονυσόπουλος έχοντας 8 πόντους, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 1 λαθάκι. Πιο αποδοτικός για τους ηττημένους με double double ο Παναγιώτης Παλαμίδης που κατέγραψε 10 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 1 λάθος.

Κλειδί του αγώνα : Ο άνθρωπος που έδωε το φιλί της ζωής στους νικητές στο τέλος της κανονικής διάρκειας, ο Βασίλης aka "Παππούς" Κωνσταντίνου με 18 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1κλέψιμο και 4 λάθη.

Που κρίθηκε η πρόκριση :  Στο πείσμα και την επιμονή των νικητών αλλά και την άμυνα τους στο πεντάλεπτο της παράτασης.