Με διαφορά 24 πόντων στο πρώτο ματς, η ρεβάνς φάνταζε διαδικαστική για τους Beasleys, όμως οι Forty Plus μπήκαν «σκυλιασμένοι» στο ματς, έφτασαν στο +23 στη δεύτερη περίοδο και εκεί χτύπησε το… ξυπνητήρι των «κόκκινων», που σταδιακά ισορρόπησαν και τελικά πήραν και δεύτερη νίκη, παίρνοντας αυτομάτως την άνοδο για την πρώτη κατηγορία και το εισιτήριο για τον τελικό της League 2, όπου περιμένουν αντίπαλο από το ζευγάρι Heat-Na Ala.

Το… μπάσιμο των «σαραντάρηδων» στο παιχνίδι ήταν εξαιρετικό! Δελημάρκος, Μακρής και Αναστασόπουλος ξεκίνησαν πολύ εύστοχα και η σχετική χαλαρότητα των Beasleys - που έπαιζαν χωρίς τον πρωταγωνιστή του πρώτου ματς, Άγγελο Καραγιαννίδη – έφερε το 25-8 της πρώτης περιόδου, με  τα καλάθια του Κατράνη στη συνέχεια να βάζουν «φωτιά» στην αναμέτρηση, αφού η αρχική διαφορά σχεδόν μηδενίστηκε (34-11 στο 17’)!

Κάπου εκεί λοιπόν οι «Μπίζλιζ» είπαν να πάρουν ένα καλό time out και να αποφασίσουν ότι πρέπει να… ξυπνήσουν, δίνοντας την μπάλα στον Θεοφανάκη, που δεν είχε αντίπαλο στις ρακέτες, και σιγά σιγά το παιχνίδι άλλαξε ροή, με το ημίχρονο να κλείνει στο 34-22 και το τρίτο δεκάλεπτο στο 51-42, με τον Δελημάρκο να συνεχίζει τα τρίποντα (5/10 σύνολο), αλλά να μην φτάνει για τους Forty, αφού οι Ακαρέπης, Δραγκιώτης, Γιάννης Καραγιαννίδης και Καστάνης έδωσαν τις κατάλληλες λύσεις και βοήθειες στον Θεοφανάκη και έτσι έγινε και η ανατροπή στο φινάλε για τους τυπικά φιλοξενούμενους, με το 60-66 να τους δίνει πρόκριση στον τελικό και την άνοδο στην League 1 της επόμενης σεζόν.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Θεοφανάκης με 19 πόντους, 15 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ, με τον Παναγιώτη Δελημάρκο να ξεχωρίζει από τους Plus, έχοντας 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 1 ασίστ.

Παίκτης – κλειδί για τους «Μπίζλιζ» ήταν ο Χάρης Ακαρέπης που έπαιξε 40 λεπτά και με δικά του μεγάλα σουτ (14 π.) - σε συνδυασμό με τα καλάθια του Θεοφανάκη στη ρακέτα - «ανακούφισε» την ομάδα του όταν οι Forty είχαν μεγάλη διαφορά και… πάσχιζαν να γυρίσουν το παιχνίδι.

Το ματς κρίθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν πια οι «σαραντάρηδες» ξέμεναν σιγά σιγά από δυνάμεις και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν με τον ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου, κάτι που… απόγινε με τα καλάθια του Θεοφανάκη, που δεν γινόταν να κοπεί από κανέναν εκεί ψηλά.