Σε ένα παράλληλο μπασκετικό σύμπαν οι αμερικάνοι Heat βρίσκονται ήδη στον τελικό του Nba. Στο δικό μας μικρο-σύμπαν της South Atlas League II την Τρίτη το βράδυ στον Κορυδαλλό κρίθηκε το τελευταίο εισητήριο για τον τελικό της. Η Na Ala Team, έχοντας επικρατήσει στο game 1 με 53-50 υποδέχτηκε τους Έλληνες Heat. Οι τύποις φιλοξενούμενοι αυτή τη φορά παρουσιάστηκαν πιο διαβασμένοι, και με πιεστική άμυνα ανέτρεψαν σχετικά εύκολα τη διαφορά νικώντας κατά κράτος. Προκρίθηκαν λοιπόν στον τελικό της περιφέρειας όπου θα αντιμετωπίσουν τους Beasleys ενώ παράλληλα προβιβάστηκαν στην επόμενη Atlas League I !

Εξαιρετικό ξεκίνημα στον αγώνα για τους Heat που έτρεξαν επιμέρους 2-12 με Γιορνταμηλάκη (5π), Φωτόπουλο (4π) και το τρίποντο του Καρατζά (3π) με την άμυνα τους να είναι στοχοπροσηλωμένη πάνω στους Μαυράκη και Λεκκό. Οι αντίπαλοι τους μείωσαν κάπως με το τρίποντο του Μανδρώνη , για να κλείσει η πρώτη περίοδος με το σκορ στο 9-17.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ως το +17 με πρωταγωνιστές τους Ηλιαδάκη (6) και Αρβανιτάκη (3), ωστόσο η Na Ala αναθάρρυσε κάπως με τον Λεκκό (4), μείωσε στους 11, αλλά δεν κατόρθωσε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 16-27.

Η άμυνα των Heat εξακολούθησε να είναι άκρως αποτελεσματική και μετά την ανάπαυλα. Περιόρισαν τη Na Ala σε μόλις 7 πόντους (Μαυράκης 4, Λεκκός 3) και βγάζοντας αιφνιδιασμούς με τους ταχύτατους Φωτόπουλο (6), Ηλιαδάκη (4) και τη σταθερή παρουσία του Τσίτσου (3) στο ζωγραφιστό η απόσταση διευρύνθηκε ως το +21 (23-44) στο τριαντάλεπτο.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, με την πρόκριση να έχει κριθεί τα σύνολα έπαιξαν ελεύθερο μπάσκετ. Μανδρώνης (5) και Λιακάκος (4) σκόραραν για τους γηπεδούχους, ενώ το συγκρότημα του Νικολάου διατήρησε τη διάφορα πάνω από τους είκοσι πόντους χάρη στους Γιορνταμηλάκη (4) και Αρβανιτάκη (3), με την κόρνα της λήξης να τους βρίσκει να πανηγυρίζουν δίκαια την πρόκριση με το τελικό 36-58 !

Τα στατιστικά καταμαρτυρούν τα συμβάντα της αναμέτρησης. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα εντός πεδιάς (25-38% δίποντα, 14-19% τρίποντα) πλην των βολών (60-50%).Μάζεψαν τα ριμπάουντ (45-49), μοίρασαν διπλάσιες τελικές πάσες (9-18), έκαναν παραπάνω κλεψίματα (5-12), λιγότερα μπλοκ (7-1) και λάθη (18-11).

Mvp του αγώνα αναδείχθηκε ο Γιάννης Ηλιαδάκης που είχε 10 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 1 λάθος. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Νίκος Μαυράκης με 6 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα, 5 μπλοκ και 1 λάθος.

Κλειδί του αγώνα :  Ο αλάνθαστος Θοδωρής Γιορνταμηλάκης με 12 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση :  Οι νικητές είχαν τον έλεγχο της κατάστασης σε κάθε σημείο του αγώνα χάρη στην πιεστική τους άμυνα και τις πολλές λύσεις τόσο εντός ρακέτας όσο και έξω από την περίμετρο.