Μεγάλο παιχνίδι ήταν ο επαναληπτικός του top32 της Atlas League I το απόγευμα της Κυριακής στο Ίλιον με την Ποσειδωνία να αντιμετωπίζει το Risko στη ρεβάνς του 73-78 της περασμένης εβδομάδας στην Καισαριανή. Το σύνολο του Χατζηκυριάκου πήρε εν τέλει την πρόκριση φέρνοντας στο τέλος τα πάνω κάτω, παρότι επί ..78 συναπτά αγωνιστικά λεπτά ήταν στο καναβάτσο (ακόμα και στο -21 αθροιστικά), χάρη στο αναπάντητο 10-0 των δύο τελευταίων λεπτών και τώρα θα βρει μπροστά του τους Mpasketikous !

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό. Θύμιος (6), Αθανασάκης (4) και το τρίποντο του Ζάγκα έκαναν την δουλειά στην επίθεση, ενώ η άμυνα τους περιόρισε τους αντιπάλους τους σε μόλις 8 πόντους (Μάντακας 5, Βρυώνης 3), με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει με 17-8.

Η Ποσειδωνία κυριάρχησε στο παρκέ και στη δεύτερη περίοδο με την ίδια συνταγή. Ο πολυτάλαντος Αθανασάκης (9π)  δεν είχε αντίπαλο στα κυβικά του, με τον Ρέπα (5π) να ανεβάζει απόδοση και τη διαφορά να φτάνει στο +16, ενώ στον αντίποδα οι Φλέγκας (6), Γρυπάρης (4) και Αντωνόπουλος (3) δεν ήταν αρκετοί, με συνέπεια το 36-22 του ημιχρόνου.

Το Ρίσκο άλλαξε το σκηνικό στην επανάληψη. Με σερί 13-0 , χάρη στους Μάντακα (8) και Θεοδώρου (6) σκόραρε από τα 6.75, ροκάνισε τη διαφορά και περιόρισε τον Αθανασάκη, ωστόσο ο Θύμιος (4π) έδωσε λύσεις για τους "μπλε" που κράτησαν την πρωτοπορία με 46-43 στο τριαντάλεπτο.

Από κει και πέρα το μάτς πήγε κατοχή με κατοχή ! Ωστόσο η απουσία του Αθανασάκη στο δεύτερο μισό της τελευταίας περιόδου ήταν αφαίρεσε τόσο δύναμη πυρός για την Ποσειδωνία, όσο και διέρρηξε την αμυντική της συνοχή. Ο Σπηλιωτόπουλος σκόραρε για τρεις,  με τον Ρέπα να κάνει το 54-53, ωστόσο το Ρίσκο είχε το μομέντουμ. Με βόμβα τριών πόντων του Θεοδώρου προσπέρασε, και ο Μάντακας με 4 σερί πόντους έδωσε για πρώτη φορά σκορ πρόκρισης, ενώ ο Αντωνόπουλος ήρθε ζεστός από τον πάγκο και με μεγάλο τρίποντο έγραψε το τελικό 54 -63 !

Στα ομαδικά στατιστικά οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 44-48%, τρίποντα 20-25%, βολές 29-53%), μάζεψαν σχεδόν τα ίδια ριμπάουντ (42-41), ήταν πιο δημιουργικοί (10-14 ασιστ), είχαν παραπάνω κλεψίματα (5-9) και μπλοκ (2-5), ενώ υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη (17-11).

Mvp αναδείχθηκε ο Βασίλης Μάντακας με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 3 κλεψίματα και 7 λάθη. Aπό τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μπάμπης Αθανασάκης με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 2 κλεψίματα , 1 μπλοκ και 4 λάθη.

Κλειδί της αναμέτρησης ήταν ο Λάμπρος Φλέγκας με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 2 λάθη.

Το παιχνίδι και η πρόκριση κρίθηκε τόσο στα πιο ελαφρά σχήματα των νικητών στο δεύτερο μισό, αλλά και στο πείσμα τους όσο και στην αποχώρηση του Αθανασάκη στο μέσο του τέταρτου δεκαλέπτου.