Στο κλειστό «Γιώργος Μελισσηνός», της Καισαριανής, 3 Kai O Kukoc και Τσακορούκουνες αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της φάσης των 8 στα playoffs, για την Atlas League 2. Πρόκειται για διπλές αναμετρήσεις, με την πρόκριση να κρίνεται στη διαφορά πόντων. Οι γηπεδούχοι έκαναν το πρώτο βήμα, επικρατώντας με 67-61. Η ρεβάνς έχει οριστεί για το Σάββατο 13 Μαΐου, ώρα 21:00, στο ίδιο γήπεδο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 7-0, χάρη σε καλάθια των Κουλέντη, Λάμπρου και Βύνιου. Οι πρώτοι πόντοι για τους «πορτοκαλί» ήρθαν από τον Τσιάνα (2-7), μετά από τρεισήμισι αγωνιστικά λεπτά. Η διαφορά των πέντε πόντων, έμεινε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, που ολοκληρώθηκε με 13-18.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με καλάθι (15-18) του Παπαδημητρίου, ο οποίος από τα μισά της προηγούμενης περιόδου, έδινε λύσεις στην ομάδα του, με επιτυχημένες προσπάθειες από κοντά. Ο Σταφυλαράκης και ο Τσιάνας σκόραραν αμφότεροι για το 17-20 και ακολούθησε… τρίποντη καταιγίδα. Ο Χρονόπουλος αρχικά για τους «Τσάκο», οι Μελάς, Τσιάνας για τους «Kukoc» και το παιχνίδι σε ισοπαλία 25 πόντων. Ο Σταφυλαράκης έδωσε και πάλι προβάδισμα στους «μπλε», αλλά ο Ράμμος με καλάθι και φάουλ, έβαλε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση από πάνω τους «πορτοκαλί» με 28-27. Στη συνέχεια ακολούθησαν πέντε πόντοι (28-32) για τους «Ρούκουνες», καθώς μετά από εύστοχο τρίποντο του Παπουτσή, ο Κουλέντης κέρδισε φάουλ που τον οδήγησε στις βολές (εύστοχος και στις δύο), στην προσπάθειά του να πάρει καλή θέση για τη διεκδίκηση του ριμπάουντ.

Το Β΄μέρος άρχισε με εναλλάξ δίποντα των Τσιάνα και Λάμπρου, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 35-38. Νέο τρίποντο του Παπουτσή, δίνει «αέρα» έξι πόντων για τους φιλοξενούμενους (37-43), όμως, επιμέρους 12-1 για τους «απογόνους του Τόνυ» στο κλεισιμο του δεκαλέπτου, αλλάζει τις ισορροπίες στο ματς. Αρχικά σουτ έξω από τα 6.75 του Ράμμου και λέι-απ του Λαύκα, για το 45-44, προτού, ο Ράμμος και πάλι με τρίποντο, στην εκπνοή αυτή τη φορά, κάνει το 49-44.

Πλέον, το μομέντουμ έγραφε Kukoc και αυτό επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν οι «πορτοκαλί». Μπορεί αρχικά ο Δημόπουλος να μείωσε σε 49-47, αλλά με σερί 12-0, που προήλθε από διαδοχικά τρίποντα των Δούκα, Ράμμου, Μελά, η διαφορά έφτασε το +14 (61-47). Η κλεψύδρα λιγόστευε για τους Τσακορούκουνες και ήταν ώρα για τον Αρτινό να «βγει μπροστά». Ο playmaker των «μπλε», σκόραρε τέσσερις αναπάντητους πόντους (61-51), ο Παπαδημητρίου ενδιάμεσα πέτυχε δίποντο (63-51) και πάλι τέσσερις πόντοι του Αρτινού, για το 64-55. Το «φυτίλι άναψε» για τους «Τσάκο», που από εκεί που προσπαθούσαν να ρίξουν τη διαφορά, ξαφνικά, έγιναν διεκδικητές του ροζ φύλλου αγώνα. Αρχικά Σταφυλαράκης και στη συνέχεια Χρονόπουλος με τρίποντα, μείωσαν σε 64-61, με 19,1 να απομένουν. Ο Χρονόπουλος όμως από παραλίγο ήρωας, έγινε μοιραίος, καθώς μετά την επαναφορά των «πορτοκαλί», έκανε flopping, χρεώθηκε με τεχνική ποινή και μάλιστα στην άμυνα μετά τις βολές, υπέπεσε σε αμυντικό φάουλ πάνω στον Ράμμο, στέλνοντας τον guard των γηπεδούχων ξανά στη γραμμή. Ο Ράμμος με 3/4 συνολικά, διαμόρφωσε το τελικό 67-61, σκορ που αφήνει τα πάντα ρευστά ενόψει του δεύτερου σκέλους. 

MVP: Έβαλε μεγάλα καλάθια, έπαιξε σπουδαίες άμυνες και βοήθησε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Ράμμο που ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 18 πόντους, μάζεψε τρία ριμπάουντ, μοίρασε δύο ασίστ και έκλεψε δύο μπάλες.

Παίκτης κλειδί: Εξαιρετικός για ακόμα ένα βράδυ ο Παναγιώτης Τσιάνας που πραγματοποίησε double-double με 16 πόντους και 13 ριμπάουντ. Από κοντά και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με 14 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, μία ασίστ.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιώργος Βύνιος με δέκα πόντους και εννιά ριμπάουντ, χάνοντας για ένα «σκουπίδι» το double-double.

Που κρίθηκε το ματς: Σε μία μοιρασμένη στατιστική και για τους δύο, οι Kukoc μοίρασαν πιο καλά τις επιθέσεις τους, στοχεύοντας κοντά στο καλάθι. Ακόμα είδαμε από τους γηπεδούχους εξαιρετικό διάβασμα στους αντιπάλους τους, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα ατού τους, με τους «πορτοκαλί» ακόμα να πιέζουν τον Αρτινό να μην πάρει την μπάλα και δημιουργήσει για τους φιλοξενούμενους. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι πολλές χαμένες βολές στο παιχνίδι (κυρίως για τους Τσακορούκουνες), με τις δύο ομάδες να σουτάρουν με πολύ χαμηλά ποσοστά, προϊόν και τους άγχους για την κρισιμότητα του αγώνα.