Στο κλειστό «Γιώργος Μελισσηνός», της Καισαριανής, Bulldogs και Milfwaukee αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της φάσης των 8 στα playoffs, για την Atlas League 2. Πρόκειται για διπλές αναμετρήσεις, με την πρόκριση να κρίνεται στη διαφορά πόντων.Οι φιλοξενούμενοι πήραν μία σπουδαία νίκη με 62-54, που τους «χρίζει» φαβορί, ενόψει του δεύτερου σκέλους. Η ρεβάνς έχει οριστεί για το Σάββατο 13 Μαΐου, ώρα 18:00, στο ίδιο γήπεδο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με «μονομαχία» ανάμεσα σε Βαξεβανίδη και Λουλούδη, η οποία μάλιστα, κράτησε καθ΄όλη την αναμέτρηση. Εφτά πόντοι του Λουλούδη, οχτώ από τον Βαξεβανίδη και το σκορ διαμορφώθηκε σε 14-12 στα πρώτα του λεπτά, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 15-12.

Ο Γιαννικόπουλος στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, έκανε το 17-12, αλλά, ο Βαξεβανίδης με το τρίτου τρίποντο μέχρι εκείνη την ώρα, μείωσε σε 17-15 και λίγο αργότερα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ο guard των «πρασίνων», έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 17-18. Ο Κ. Κουτσόπουλος πέτυχε καλάθι από κοντα για να διευρύνει το σερί των Milf σε 8-0 (20-17), όμως, ο Γιαννικόπουλος με δύο σουτ τριών πόντων, κατάφερε να δώσει νέο προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους», με 23-20. Το πανηγύρι έξω από τα 6.75 συνεχίστηκε, με τον Βαξεβανίδη να πετυχαίνει το πέμπτο του στο πρώτο ημίχρονο και τον Λουλούδη να στέλνει τις ομάδες στην ανάπαυλα, με 26-23.

Στην αρχή του Β΄μέρους, οι δύο ομάδες εναλλάσονταν συνεχώς στο σκορ, με πρωταγωνιστές τους Ξενόπουλο και Χειράκη για τα «ελάφια» και Κεκερή, Λουλουδή για τα «σκυλιά». Το Milfwaukee όμως, «έκλεισε» με 9-0 σερί το τρίτο δεκάλεπτο και το 36-36, έγινε 36-45, έχοντας μπροστάρη σε αυτό το διάστημα τον Β. Κουτσόπουλο, που σκόραρε πέντε πόντους και «έβγαλε» σπουδαίες άμυνες.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα με διαφορετικούς στόχους. Από τη μία οι γηπεδουχοι ήθελαν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του αποτελέσματος ή έστω να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, να διατηρίζουν το προβάδισμα τους και αν είναι δυνατόν να το διευρύνουν. Με επιμέρους 6-2, οι Bulldogs μείωσαν στους πέντε (42-47), αλλά είδαν τον «ελαφιακό» να απαντά με τον ίδιο τρόπο, για το 44-53. Κεκερής και Γιαννικόπουλος συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε η διαφορά να παραμείνει σε λογικά πλαίσια για τους «ασπρόμαυρους», μείωσαν σε 51-53 και έβαλαν πάλι την ομάδα τους στο «κόλπο νίκης». Οι «Milf» παρόλα αυτά, είχαν περισσότερες δυνάμεις στο τέλος, «έτρεξαν» σερί 7-0 (51-60), χάρη σε δίποντα των Χαρίση και Χειράκη και τρίποντο του τελευταίου και τελικά έφτασαν στην τελική επικράτηση με 62-54, που τους δίνει τον τίτλο του φαβορί, ενόψει ρεβάνς.

MVP: Ο Κώστας Βαξεβανίδης με έξι τρίποντα και συνολικά 26 πόντους, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού. Επιπλέον μέτρησε πέντε ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και ένα κόψιμο.

Παίκτης κλειδί: Ακόμα ένα double-double για τον Βασίλη Κουτσόπουλο με έντεκα πόντους και 13 ριμπάουντ. Κομβικός, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο Δημήτρης Χειράκης με 13 πόντους, τρία ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιώργος Λουλούδης με 19 πόντους, έξι ριμπάουντ, δύο ασίστ.

Που κρίθηκε το ματς: Το Milfwaukee έδειξε πιο έτοιμο πνευματικά για το παιχνίδι, την ίδια ώρα που οι Bulldogs «πλήρωσαν» και τις πολλές απουσίες τους.