Αν και θεωρητικά ήταν το αουτσάιντερ του ζευγαριού, οι Forty Plus έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, οι Αναστασόπουλος και Δροσόπουλος δεν επέτρεψαν σε κανέναν να περάσει στη ρακέτα και άφησαν τους Skylarkers στο -4 (47-43) ενόψει της ρεβάνς για την πρόκριση στο Final 4 του Νοτίου ομίλου της League 2!

Μπορεί λοιπόν τα ποσοστά ευστοχίας να μην ήταν και τα καλύτερα, αλλά από άμυνα και δυνατά μαρκαρίσματα πήγαιναν όλοι… σούπερ, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 12-10 και τους Παπαγεωργίου, Μπερδεμπέ να δίνουν προβάδισμα 7 πόντων στους Skylarkers μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (28-21), έχοντας από πλευράς Σαραντάρηδων τον Δροσόπουλο να κόβει ό,τι περνούσε από απόσταση ανοίγματος των χεριών του (είχε 4 τάπες) και τους Αναστασόπουλο, Αλεξανδρή, Τερζή και Δελημάρκο να βοηθούν κυρίως επιθετικά.

Οι τάπες του Δροσόπουλου συνεχίστηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο, η σφιχτή άμυνα των Forty αποσυντόνισε τους γηπεδούχους και το ανέβασμα του Κατράνη έφερε σιγά σιγά την ανατροπή, αφού οι Skylarkers έβαλαν μόνο 4 πόντους σε εκείνο το διάστημα (32-38 στο 30’), με τους Μπερδεμπέ και Πιτσάβα να συνέρχονται στην τέταρτη περίοδο και να βρίσκουν στόχο, όμως οι Plus κράτησαν το προβάδισμά τους και έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν την «έκπληξη» αν έχουν ανάλογη απόδοση και στο δεύτερο ματς.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Θεοφάνης Δροσόπουλος με 13 ριμπάουντ, 4 τάπες, 2 πόντους, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ από τους «Κορυδαλλούς» ξεχώρισε ο Ορέστης Πιτσάβας με 6 πόντους, 14 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Παίκτης – κλειδί για τους Σαραντάρηδες ήταν ο Νίκος Αναστασόπουλος, που κέρδισε πολλές μονομαχίες στις ρακέτες και είχε συνολικά 14 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ.

Το ματς κρίθηκε στο «μπλοκάρισμα» της επίθεσης των Skylarkers στο τρίτο δεκάλεπτο και στην παθιασμένη άμυνα των Forty Plus που βρήκαν βέβαια και περισσότερες λύσεις επιθετικά.