Οι «Μπίζλιζ» έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να πάρουν προβάδισμα που θα τους δώσει μια μικρή άνεση ενόψει της ρεβάνς και το κατάφεραν χωρίς πολύ… γκάζι, με το +12 να είναι ικανό να τους κρατήσει σε θέση φαβορί για το Final 4, αφού οι Old Boys πλήρωσαν το κακό ξεκίνημά τους και θα πρέπει να κάνουν μια υπέρβαση στο δεύτερο ματς, για να συνεχίσουν την πορεία τους.

Στα πρώτα 8,5 λεπτά λοιπόν, οι Beasleys είχαν τον έλεγχο και οι Καστάνης, Άγγελος και Γιάννης Καραγιαννίδης έκαναν αρχικά ένα 9-1, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 13-7 σε χαλαρό ρυθμό και τους Τσέα, Ηγουμενίδη, Νινιό, Δημητρουλή να ανεβαίνουν στη δεύτερη περίοδο για τους Boys και να αναγκάζουν τους Μόσχο, Ακαρέπη και Γιαννούλια να… επέμβουν για να διατηρήσουν το προβάδισμα των «κόκκινων» μέχρι το ημίχρονο (27-24).

Με την ταχύτητά τους οι Γιάννης Καραγιαννίδης και Ακαρέπης βρήκαν λύσεις στο τρίτο δεκάλεπτο και έβαλαν τους «Μπίζλιζ» στο +9 στο 30’ (42-33), με το παιχνίδι να γίνεται πιο σκληρό, με αρκετά φάουλ και τον ρυθμό να πέφτει σταδιακά, κάτι που βοήθησε τους γηπεδούχους να διατηρήσουν τη διαφορά τους και τους Ηγουμενίδη, Τσατσάνη να μην μπορούν να αλλάξουν κάτι στο φινάλε, που ολοκληρώθηκε στο 52-44.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Άγγελος Καραγιαννίδης με 12 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ από τους Old ξεχώρισε ο Αντώνης Κοντογιάννης με 9 πόντους, 15 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 ασίστ.

Παίκτης – κλειδί για τους γηπεδούχους ήταν ο Γιάννης Καστάνης με 40 λεπτά στο παρκέ, πολλές κερδισμένες μονομαχίες και συνολικά 9 ριμπάουντ, 2 πόντους, 3 μπλοκ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Το ματς κρίθηκε στην άμυνα τελικά, αφού οι Beasleys το πήγαν εκεί που ήθελαν, εκμεταλλεύτηκαν τη δική τους τακτική και τα πιο αθλητικά σώματα και έχουν την κατάσταση στα χέρια τους πλέον.