Για τον επαναληπτικό της πρώτης φάσης των πλέι-οφ της West Atlas League II, το βράδυ της Πέμπτης στο Ίλιον οι Salatoi μονομάχησαν με την Αμόλα Καλούμπα κυνηγώντας διαφορά 11 πόντων με την οποία είχαν ηττηθεί και παρότι την προσέγγισαν λίγο πριν την εκπνοή, δεν τα κατάφεραν καθώς η Καλούμπα έδειξε αντοχές και πιο καθαρό μυαλό.

Στα πρώτα λεπτά οι ομάδες κινήθηκαν πλάι πλάι. Οι γηπεδούχοι στηρίχτηκαν στους Τσουκάτο (7) και Χριστοδούλου (4), ενώ οι αντίπαλοι τους με τον Παπανικολάου (13π) να δείχνει κυρίαρχος και τον Κατσούρα (6) αποτελεσματικό ξέφυγαν στο +8 και ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο με 13-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε. Οι φιλοξενούμενοι με τον Γάκο (6π) να έρχεται φουριόζος από τον πάγκο συντήρησαν μικρές διαφορές, καθώς στην άλλη πλευρά μόνο ο Κατσάμπης (4π) έδειχνε απειλητικός, ενώ το τρίποντο του Παπανικολάου τους έφερε στο +8 (23-31) στη μέση της διαδρομής.

Οι παίκτες του Κρημίτσου μπήκαν δυνατά μετά την ανάπαυλα και με επιμέρους 10-2 ροκάνισαν την απόσταση ισοφαρίζοντας χάρη στο δίδυμο Γλεντή (6) και Χριστοδούλου (5), ενώ περιόρισαν τους "Καλούμπες" σε μόλις 6 πόντους (Κοντογιαννάκης και Κατσούρας από 3), με το σκορ να παραμένει ισόπαλο (37-37) στο τριαντάλεπτο.

Στα τελευταία δέκα λεπτά ωστόσο οι γηπεδούχοι κυνήγησαν με πείσμα την ανατροπή. Με σερί 12-0 και άμυνα από γρανίτη, Κρεμαστάς και Χριστοδούλου (από 4π) έφεραν την ομάδα τους μια ανάσα (49-40) από το πολυπόθητο +11, αλλά στο τελευταίο δίλεπτο δεν είχαν τις δυνάμεις. Στην αντίπερα όχθη, παρότι έχαναν βολές με το ...τσουβάλι (5/24 συνολικά), ο Παπανικολάου έβαλε 1/2 και στην επόμενη φάση με το 4ο του τρίποντο σημείωσε το τελικό 49-44 γράφοντας τον γλυκό, παρά την ήττα , επίλογο για τους Αμόλα Καλούμπα που τους φέρνει στα ημιτελικά της περιφέρειας !

Η ομαδική στατιστική αναπαριστά τα δεδομένα της αναμέτρησης. Οι Salatoi εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (36-26%) &  βολές (62-20%) παρά τρίποντα (6-30%),. Πήραν τη μάχη των αιθέρων (46-444 ριμπάουντ), ήταν πιο δημιουργικοί (12-9 ασιστ), έκλεψαν παραπάνω μπάλες (9-7) και είχαν ένα λιγότερο λάθος (12-13).

MVP της αναμέτρησης με double double o Δημήτρης Χριστοδούλου με 13 πόντους, 12 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη. Καλύτερος των ηττημένων, ο εξίσου "διπλός" Αργύρης Παπανικολάου με 20 πόντους (4/7 τρίποντα), 11 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Το κλειδί της αναμέτρησης ήταν ο Αλέξανδρος Γλεντής με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 1 λάθος.

Το ματς κρίθηκε στην άμυνα των φιλοξενούμενων στο τέλος και το τρίποντο μαχαιριά του Παπανικολάου καθώς και στην υπεροχή τους σε κορμιά κοντά στο καλάθι. Εύφημος μνεία αξίζει και για τους αποκλεισμένους Salatous που έδωσαν ότι είχαν και μας πρόσφεραν μια συγκλονιστική σε εξέλιξη μάχη !