Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός», της Καισαριανής, οι Απροσάρμοστοι  επικράτησαν με 56-54 του Cobra Kai, διπλασιάζοντας τις νίκες τους (56-45, το πρώτο παιχνίδι) και πήραν το εισιτήριο για τους «4» της Atlas League 2 (Ανατολή). Εκεί θα αντιμετωπίσουν τους Bulldogs.

Σε μία σειρά αγώνων που μας κράτησε σε αγωνία μέχρι τέλους, το τέταρτο δεκάλεπτο του δεύτερου αγώνα, ήταν αυτό που έστειλε στην επόμενη φάση τους Απροσάρμοστους, κόντρα σε έναν αξιόλογο αντίπαλο, που βρέθηκε πολύ κοντά στην έκπληξη, παίρνοντας διψήφιο προβάδισμα στα μισά της τρίτης περιόδου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μία μονομαχία ανάμεσα σε Σωτηρίου και Ορφανίδη  που σκόραραν τους πρώτους τέσσερις πόντους των ομάδων τους, με τον guard των «κιτρινόμαυρων» να σκοράρει και λίγο αργότερα για 12-11, φτάνοντας τους οχτώ πόντους μέχρι εκείνο το σημείο. Μετά, δράση ανέλαβε ο Μυλιόρδος που με ένα έμμεσο τρίποντο και ένα άμεσο, έκανε το 17-11.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με καλάθι του Σαχινίδη που προσέφερε το «απρόβλεπτο» στην επίθεση των Απροσάρμοστων, αλλά ήταν άστοχος σε αρκετές προσπάθειες. Ο Καρακατσάνης και ο Γουρζής έκαναν το 22-15, ο Αψερίδης και ο Στεφανέας δίνοντας λύσεις προερχόμενοι από τον πάγκο, μείωσαν σε 22-19. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε τελικά με 30-25.
Υπολοίπονταν πλέον, 20 λεπτά και οι Απροσάρμοστοι ήθελαν να διαχειριστούν τη νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι με +11 και το Cobra Kai, να ανατρέψει το «σκηνικό». Ο Κωνσταντινόπουλος αρχικά και ο Μυλιόρδος στη συνέχεια, έδωσαν διψήφιο προβάδισμα στους γηπεδούχους (35-25) και το παιχνίδι απέκτησε «άγρια ομορφιά». Επιστροφή για τους φιλοξενούμενους με σερί 6-0, χάρη σε καλάθια των Αψερίδη, Κανδήλα και Σωτηρίου και… 35-31. Τρίποντο Μυλιόρδου, δίποντο Γουρζή και… 40-33, ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 42-35.

Τα τελευταία δέκα λεπτά, έκριναν την πρόκριση, με τους Απροσάρμοστους να έχουν πολλά περισσότερα «ψυχικά αποθέματα» και ποιοτικότερες λύσεις από τον πάγκο. Ο Στεφανέας με γκολ-φάουλ άνοιξε τον… χορό για την ομάδα του, που συνεχίστηκε με ακόμα τέσσερις πόντους του ίδιου, δύο από τον Σαχινίδη και δύο από τον Κανδήλα, για το προβάδισμα της ομάδας τους, με 50-45. Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι έγινε διαδικαστικού χαρακτήρα για τα υπολειπόμενα λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να  «τσεκάρουν» το εισητήριό τους για τα ημιτελικά και τους Bulldogs.

MVP: Ο Κωνσταντίνος Στεφανέας πραγματοποίησε double-double με δέκα πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ είχε ακόμα δύο ασίστ, ένα κλέψιμο και δύο τάπες.

Παίκτης κλειδί: Ο Γιάννης Αψερίδης με 12 πόντους, πέντε ριμπάουντ, τρεις ασίστ και ένα κλέψιμο, προσέφερε σε αρκετούς τομείς που δεν υπολογίζει η στατιστική, όπως το «διάβασμα» των επιθέσεων και  η «ασφάλεια της μπάλας» στα δικά του χέρια.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιάννης Ρίπης, με δέκα πόντους, εφτά ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

Που κρίθηκε το ματς: Το τέταρτο δεκάλεπτο έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων που όχι μόνο δεν έδωσαν δικαιώματα στις «κόμπρες» να πιστέψουν πως μπορούν έστω να ισοφαρίσουν τη διαφορά του πρώτου αγώνα, αλλά τελικά ζευγάρωσαν και τις νίκες τους.