Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός», της Καισαριανής, οι Bulldogs επικράτησαν με 79-61 του Milfwaukee, καλύπτοντας τη διαφορά του game 1 (54-62) και παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «4» της Atlas League 2 (Ανατολή). Εκεί θα αντιμετωπίσουν τους Απροσάρμοστους.

Σε μία σειρά αγώνων που μας κράτησε σε αγωνία μέχρι τέλους, το τρίτο δεκάλεπτο του δεύτερου αγώνα, ήταν αυτό που έστειλε στην επόμενη φάση τα «σκυλιά», κόντρα σε έναν αξιόλογο αντίπαλο, που ήταν κοντά στην έκπληξη, μετά και το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι Bulldogs, ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και πήραν από νωρίς προβάδισμα που κυμαινόταν μεταξύ τριών  και έξι πόντων. Ο Γιαννικόπουλος που έκανε τη διαφορά με ρεσιτάλ ευστοχίας έξω από τα 6.75, ξεκίνησε από νωρίς και με τρίποντο έκανε το 5-7. Λίγο αργότερα ο απόντας του game 1, Στρατηγαρέας, σκόραρε για το 7-11 και το 13-19, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 16-19, μετά από καλάθι του Ξενόπουλου.

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, οι ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά άστοχες. Στο τετράλεπτο ο Χαρίσης με τρίποντο μείωσε σε 21-22, αλλά η απάντηση ήταν άμεση με καλάθι του Σπανίδη και σουτ τριών πόντων του Νταουντάκη για το 21-27. Οι «πράσινοι» βρήκαν δύο νέα τρίποντα, με τους Βαξεβανίση και Ξενόπουλο, ενώ ενδιάμεσα ο Στρατηγαρέας πέτυχε καλάθι και φάουλ, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 29-30. Τελικά οι δύο ομάδες οδηγηθηκαν στην ανάπαυλα με 34-40, χάρη σε καλάθι του Νταουντάκη, που και αυτός προσέφερε πολλές λύσεις, ενώ δεν είχε αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι.

Το τρίτο δεκάλεπτο, «έκρινε» την πρόκριση. Οι «ασπρόμαυροι», μπήκαν σε σε αυτό, προηγούμενοι με έξι πόντους και όταν ολοκληρώθηκε, είχαν διαφορά 19 πόντων. Μεγάλοι πρωταγωνιστές σε αυτό το διάστημα, ο Κεκερής που σκοραρε τους πρώτους έξι πόντους της ομάδας του, ενω οι Bulldogs με την παρουσία του στο παρκέ, απέκτησαν και το «απρόβλεπτο» στην επίθεσή τους, ο Γιαννικόπουλος που έβλεπε το καλάθι σαν… βαρέλι και ο Στρατηγαρέας που έβαλε δύσκολα καλάθια και είχε τεράστια συμβολή στην άμυνα.

Τα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα ξεκίνησαν με το σκορ στο 47-66. Ο Χρηστίδης σκόραρε με λέι-απ, ο Χαρίσης ευστόχησε στο δεύτερο δικό του τρίποντο και ο Γιαννικόπουλος με δύο τρίποντες «βόμβες» από μακριά, διαμόρφωσαν το σκορ σε 52-74. Καλάθια στη συνέχεια από Β. Κουτσόπουλο και Χαρίση, μείωσαν σε 56-74, αλλά οι «Milf» δεν είχαν περαιτέρω αποθέματα ενέργειας για να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Το τελικό 61-79 στέλνει τους Bulldogs στα ημιτελικά και τους Απροσάρμοστους, ενώ οι Milfwaukee, οφείλουν να παρουσιαστούν καλύτεροι τη νέα χρονιά και με ευχή όλων. λιγότερους τραυματισμούς. 

MVP: Ο Παναγιώτης Στρατηγαρέας έκανε τη διαφορά στο δεύτερο παιχνίδι, με 17 πόντους, οχτώ ριμπάουντ, έξι ασίστ, ένα κλέψιμο και μία τάπα.

Παίκτης κλειδί: Τα μεγάλα του σουτ, έξω από τα 6.75, καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τη σειρά. Ο λόγος για τον Νίκο Γιαννικόπουλο, που τελείωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους (5/7τρ), τέσσερα ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Τάσος Ξενόπουλος που πραγματοποίησε double-double, με έντεκα πόντους, 12 ριμπάουντ, ενώ ακόμα μοίρασε τρεις ασίστ και 4! τάπες. 

Που κρίθηκε το ματς: Οι Bulldogs σούταραν με καλύτερα νούμερα ευστοχίας, δείχνοντας πιο έτοιμοι για το μεγάλο παιχνίδι.