Κλειστό «Γ. Μελισσινός», Σάββατο 13 Μαΐου, ώρα 23:18, αναμέτρηση για τα playoffs της Atlas League 2 (Ανατολή).

Απομένουν 20 δευτερόλεπτα στην παράταση και το σκορ ανάμεσα σε Τσακορούκουνες και 3 Kai O Kukoc είναι 89-84, μετά από κλέψιμο στο κέντρο του Αρτινού και εύστοχο ζευγάρι βολών από τον ίδιο. Οι «μπλε» θέλουν νίκη με 6 (για νέα παράταση) ή παραπάνω πόντους (για πρόκριση), ενώ οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα στέλνει στους «4» τους «πορτοκαλί». Γίνεται φάουλ προκειμένου να σταματήσει το χρονόμετρο να «τρέχει» και ο Μελάς βάζει μόνο την πρώτη βολή. Ο Λειβαδιάς είναι εκεί, παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και κερδίζει νέο φάουλ. Αστοχεί στην πρώτη και σκοράρει στην δεύτερη, με το σκορ να βρίσκεται πλέον στο 89-86. Ο Σταφυλαράκης επαναφέρει προς τον Αρτινό, ο Ράμμος σαν… από μηχανής θεός κλέβει την μπάλα και ο πάγκος των «Kukoc» ξεσπά σε πανηγύρια. Οι «απόγονοι του Τόνυ», όπως τους αρέσει να τους αποκαλούν, μετά από μία συναρπαστική αναμέτρηση, κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο και παρά την ήττα τους (89-86), προκρίθηκαν στα ημιτελικά, εκεί που θα αντιμετωπίσουν τη Voskonia.

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε μία σειρά αγώνων που μας κράτησε σε αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τους πρωταγωνιστές της βραδιάς να είναι πολλοί. Από τον… δεν θέλω να χάσω με τίποτα Αρτινό, στον… συγκινητικό Κουλέντη, το «χέρι αλφάδι» του Λάμπρου και τον «μαχητή» με τρία τρίποντα «μαχαιριά», αλλά και μοιραίο στην κανονική διάρκεια Χρονόπουλο, για τους Τσακορούκουνες… στους προκριθέντες «Kukoc» και τους «ανίκητους» κοντά στο καλάθι Παπαδημητρίου και Τσιάνα, τον… όσο η ομάδα μου χάνει σουτ, εγώ θα παίρνω επιθετικά ριμπάουντ, Λαύκα, τον Τυλιγάδα που τους «κράτησε» στο κόλπο, όταν οι «Τσάκο» είχαν προβάδισμα δέκα πόντων και το μομέντουμ με το μέρος τους, τον Μελά που έδωσε «ζωή» με τα τρίποντά του στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας και τον… «αφηνιασμένο» στο έξτρα πεντάλεπτο Ράμμο, που με δικό του σουτ έξω από τα 6.75 και φυσικά το κλέψιμο που αναφέραμε, έκρινε την πρόκριση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ξετυλίγοντας το κουβάρι της αναμέτρησης (ρεβάνς της νίκης των 3 Kai O Kukoc, με 67-61). Το πρώτο καλάθι του αγώνα, ήρθε από τον Λάμπρου, ο Παπαδημητρίου ισοφάρισε σε 2-2 και λίγο αργότερα ο ίδιος μείωσε σε 6-5, με τρίποντο, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει. Σειρά των Λάμπρου και Κουλέντη να σκοράρουν για τρεις και 12-5. Ο Κουλέντης σκοράρει για το 14-7, αλλά σερί 7-0, με πρωταγωνιστές τη γραμμή των ψηλών (Παπαδημητρίου, Λειβαδιά, Λαύκα) για τους φιλοξενούμενους και… 14-14. Το πρώτο δεκάλεπτο τελικά, ολοκληρώθηκε με 20-16, μετά από τρίποντα του Αρτινού και του Χρονόπουλου, ενώ ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Λειβαδιάς.

Δύο γρήγορα καλάθια του Βασαμανίδη, έφεραν και πάλι το παιχνίδι στα ίσα (20-20). Ο Αρτινός αρχικά, με μακρινό σουτ και ο Σταφυλαράκης με μέσης απόστασης, έκαναν το 25-20, προτού ο Τσιάνας σκοράρει δις από κοντά για το 25-24. Νέο τρίποντο του Λάμπρου θα διαμορφώσει το σκορ σε 28-24, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ανάπαυλα τελικά, με 32-29.

Στην έναρξη του Β΄μέρους, οι «πορτοκαλί» κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τους προβάδισμα στο παιχνίδι, μετά από τρίποντο του Μελά (32-34). Ο Κουλέντης με πέντε πόντους και ο Αρτινός με δύο, έβαλαν και πάλι σε «θέση ισχύος» τους γηπεδούχους (39-34). Στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, οι Τσακορούκουνες, πήραν την πρώτη τους διψήφια διαφορά. Ο Χρονόπουλος με τρίποντο έκανε το 49-42, το 51-42 ο Κουλέντης και 53-42 από τον Μαυρογόνατο, αλλά τελικά, η περίοδος ολοκληρώθηκε με ένα μικρό σερί 4-0 για τους φιλοξενούμενους και καλάθι του Παπαδημητρίου για το 53-46.

Τα τελευταία δέκα λεπτά, ήταν συναρπαστικά όπως προμηνυόταν εξ’ αρχής. Ο Τυλιγάδας με πέντε πόντους και μία ασίστ στον Λαύκα, έριξε τη διαφορά στους δύο (55-53), με τον Ράμμο λίγο αργότερα με τρίποντο (μετά από εύστοχο ζευγάρι βολών για τους Τσακορούκουνες) να μειώνει σε 57-56. Σε λιγότερο από δύο λεπτά όμως, σερί 8-0 για τους Τσακορούκουνες, προϊόν τριπόντων από Χρονόπουλο, Λάμπρου και δίποντο του Αρτινού και το σκορ γίνεται 65-56. Καλάθι και φάουλ από τον Αρτινό, 68-58, τρίποντο του Κυριαζή, 71-60, απάντηση του Μελά με τον ίδιο τρόπο, 71-63. Απομένουν 2:22 και το γαϊτανάκι των βολών ξεκινά. Ο Παπαδημητρίου 1/2, ο Τυλιγάδας συνολικά 4/4, ο Τσιάνας 2/2 και 4/4 ο Αρτινός. Κάπου ενδιάμεσα, ένα καλάθι του Αρτινού για το 76-66, απαντήθηκε με ένα μεγάλο τρίποντο του Μελά (76-69), που κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Το σκορ είναι στο 78-73 και μετά από χαμένη επίθεση των «Kukoc, απομένουν 2,4 όταν ο Ράμμος κάνει φάουλ στον Δημόπουλο. Ο playmaker των «μπλε» χάνει την ευκαιρία να στείλει την ομάδα του στους «4» καθώς ευστοχεί μόνο στη δεύτερη βολή και το παιχνίδι οδηγείται στην παράταση.

Το έξτρα πεντάλεπτο ξεκίνησε με καλάθι του Τσιάνα (79-75). Ο Δούκας χρεώθηκε αντιαθλητικό φάουλ για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Κουλέντη, αλλά ο forward των «μπλε» αστόχησε και στις δύο βολές, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η ομάδα του δεν κατάφερε να πάρει τίποτα. Ο Ράμμος με σουτ τριών πόντων ισοφάρισε στους 80 πόντους και ο Τσιάνας με λέι-απ στους 82, ενώ ήταν και αυτός που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 84-82. Ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Αρτινός, ο οποίος με εφτά συνεχόμενους πόντους, διαμόρφωσε το σκορ σε 89-84, με το ρολόι στον φωτεινό πίνακα να λέει 20 δευτερολέπτα. Τη συνέχεια την αναφέραμε, 1/2 βολές από Μελά και Λειβαδιά, κλέψιμο όμως του Ράμμου, δεν έδωσε την ευκαιρία στους Τσακορούκουνες για ένα τελευταίο σουτ. 

MVP: Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ήταν ο παίκτης με την καλύτερη απόδοση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού για τους Kukoc. Μέτρησε 18 πόντους, όντας πρώτος σκόρερ για την ομάδα του, οχτώ ριμπάουντ, μία ασίστ και τρία κλεψίματα. 

Παίκτης κλειδί: Ο Αποστόλης Λαύκας συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, με 22, χάρη στις πολλές μονομαχίες που έδωσε κάτω και από τα δύο καλάθια. Τελείωσε την αναμέτρηση με εννέα πόντους, 12 ριμπάουντ εκ των οποίων τα οχτώ επιθετικά,τέσσερις ασίστ και δύο κλεψίματα.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Στάθης Αρτινός με 34 πόντους (11/11 βολές, 7-8 δίποντα, 3/5 τρίποντα), πέντε ριμπάουντ, έξι ασίστ, τρία κλεψίματα, μία τάπα και 40 EFF.

Που κρίθηκε το ματς: «Εφτάψυχοι» οι «Kukoc», άντεξαν κόντρα στους «Τσάκο». Μοιραίοι για τους «μπλε» ο Δημόπουλος που έχασε την ευκαιρία 2,4 πριν την εκπνοή να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του αν ευστοχούσε και στις δύο βολές και ο Σταφυλαράκης που δεν επανέφερε σωστά στην τελευταία κατοχή της παράτασης, ώστε η ομάδα του να έχει ευκαιρία για ακόμα ένα σουτ, τουλάχιστον.