Στο πλαίσιο του 1ου αγώνα της ημιτελικής φάσης της Α3 οι Orlando Tragic υποδέχθηκαν τους Trelakers. Το παιχνίδι ήταν σε όλη την διάρκεια του ντέρμπι, με τις 2 ομάδες να δίνουν το 100%. 61-57 ήταν το τελικό σκορ με το Orlando να αποκτά 1 μικρό αβαντάζ εν όψει του επαναληπτικού αγώνα!

Ισορροπημένο ήταν το 1ο δεκάλεπτο. Οι 2 ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο παρκέ. Είδαμε ωραίες φάσεις, σκληρές άμυνες και πολλά τρεξίματα. 15-14 ήταν το επιμέρους σκορ με τους Tragic να παίρνουν 1 ισχνό προβάδισμα. Για τους γηπεδούχους 2 καλάθια πέτυχε ο Αβαράκης. Γκόρος, Παπαγιάννης και Κομιανός είχαν από 3 πόντους. Στο στρατόπεδο των Trelakers ξεχώρισε με 7 πόντους ο Ζέρβας. Με 4 ακολούθησε ο Σαπέρας.

Το Orlando πάτησε το πόδι στο γκάζι στην 2η περίοδο. Επέβαλλε τον ρυθμό του, αμυντικά ήταν ποιοτικό και με τον τρόπο αυτό δημιούργησε μια διαφορά 8 πόντους. 21-14 ήταν το επιμέρους σκορ με τους Trelakers να μην μπορούν να ακολουθήσουν επιθετικά! Για το Orlando 7 πόντους έβαλε ο Σαρακηνός. Χριστακίδης και Ντάσιος είχαν από 5. Τον χαβά του με 6 πόντους συνέχισε για τους φιλοξενούμενους ο Ζέρβας. 5 πέτυχε ο Γκόριτσας.

Οι Trelakers αντέδρασαν στο 3ο δεκάλεπτο. Με ορθό πλάνο, πάθος και σχετική ευστοχία μείωσαν κατά 6 πόντους την διαφορά, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής (1 καλάθι). Το επιμέρους σκορ ήταν 12-18. Οι Tragic ήταν κουρασμένοι και άστοχοι στην περίοδο αυτή. Τα 2 τρίποντα του Γκόρου κράτησαν την διαφορά όρθια για τους «τραγικούς». Οι 7 πόντοι του Γώγου και οι 5 του Ζέρβα ισορρόπησαν το ματς.

Στο 4ο δεκάλεπτο οι 2 ομάδες έπαιξαν ορθολογικό, αλλά συνάμα σκληρό μπάσκετ. Υπήρξαν πολλά φάουλ, επάφες και καλάθια στο ζωγραφιστό. 13-11 ήταν το επιμέρους σκορ με το Orlando να παίρνει την νίκη (61-57) και 1 αβαντάζ 4 πόντων. Για τους νικητές 4 πόντους έβαλε ο Αβαράκης και 3 ο Γκόρος. Για τους Trelakers 6 είχε ο Ζέρβας.

Mvp του αγώνα ήταν ο Δ. Γκόρος με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ (11-0), 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη σε 39 λεπτά. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σ. Σαπέρας με 9 πόντους, 14 ριμπάουντ (8-6), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 32 λεπτά αγώνα!

Key player: Ο παράγοντας Χ ήταν ο Δ. Ντάσιος με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ (5-1), 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 27 λεπτά συμμετοχής!

Το παιχνίδι κρίθηκε ξεκάθαρα στις λεπτομέρειες. Πολύ κομβικός ήταν για τους Tragic ο Γκόρος!