Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους 8 της AtlasLeague έκανε χθες το βράδυ στον Κορυδαλλό η Χαβαλένθια BY PwC, καθώς κέρδισε δύσκολα τους μαχητικούς Deportivo Faliro με 72-81 !

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τη Χαβαλένθια, καθώς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παπανίκο  προηγήθηκαν με 16-20 και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +4. Ο Πηλιούνης και ο Παπαγεωργίου τραβούσαν το κουπί στην επίθεση των γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παπανίκος σεληνιάστηκε και έβαλε τη Xαβαλένθια και παλι σε θέση οδηγού μεχρι και την ανάπαυλα. Ωστόσο, το συγκρότημα των άσπρων ανέβασε στροφές στο φινάλε του πρώτου μέρους και με δύο τρίποντα του Κριεκούκη και 6 πόντους του Πηλιούνη, κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ. Λήξη πρώτου ημιχρόνου 33-41.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και μεδιαδοχικές προσπάθειες του Παπανίκου και Παντσιόπουλου βρέθηκαν στο φινάλε της τρίτης περιόδου στο +11, 50-61. Δεν μπόρεσε η ομάδα του Πηλιούνη να πλησιάσει τον αντίπαλο σε εκείνο το σημείο, παρά τις προσπάθειες που κάνανε. 

Βρίσκοντας σκορ από τον Παπανίκο και Μπαντουκούδη η Χαβαλένθια προηγούταν, δείχνοντας να έχει υπό πλήρη έλεγχο το παιχνίδι. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έκαναν μια τελευταία προσπάθεια για την ανατροπή και με τρίποντα του Κριεκούκη, έβαλαν φωτιά στο ματς, μειώνοντας στο καλάθι, 3:00 για τη λήξη. Στο πιο κρίσιμο σημείο της συνάντησης οι μπλε ήταν ψύχραιμοι και με εύστοχες προσπάθειες, έφτασαν δύσκολα στη νίκη με 72-81!