Το εκκωφαντικό break με το καλησπέρα έκανε το Risko που άλωσε το Ίλιον απέναντι στους Kavlanta Hawks το απόγευμα του Σαββάτου στον πρώτο παιχνίδι του top16 της Atlas League και χρειάζεται μια νίκη για να περάσει στην οκτάδα .

Στην εκκίνηση τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι γηπεδούχοι με τον Καραμούζα να αλωνίζει με δέκα πόντους και τα σουτ του Λαδά πήγαν στο +9. Ο Χατζηκυριάκος κάλεσε time out και με τους Πούρο και Βασσάλο να παίρνουν πρωτοβουλίες το Risko ισορρόπησε με τον Καραμούζα ωστόσο να δίνει το προβάδισμα με 17-15 στους Hawks στην εκπνοή της πρώτης περιόδου.

Στη συνέχεια το ματς ήταν ντέρμπι. Πήγε κατοχή με κατοχή με τα συγκροτήματα να εναλλάσσονται διαρκώς στην πρωτοπορία. Η παρέα του Μητσάνη σκόραρε κυρίως με τους Γεωργομάνο & Καραμούζα ενώ στον αντίποδα η μπάλα πέρασε στο ζωγραφιστό στους Μπονάτσο και Στρατηγαρέα με τον Βασσάλο με τα διαδοχικά του τρίποντα να δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 34-37 στη μέση της διαδρομής.

Μετά την ανάπαυλα το Risko, παρότι έμεινε πρακτικά με πέντε παίκτες καθώς αποχώρησε ο Πούρος, έδειξε πως είναι πιο συμπαγές και σε καλύτερη κατάσταση.Τα χέρια λύθηκαν μετά τα πρώτα εύστοχα τρίποντα και με τους Βασσάλο, Μπονάτσο, Γρυπάρη και Σωτηρόπουλο να σκοράρουν από μακρινή απόσταση με επιμέρους 4-14 απέκτησε διψήφια διαφορά. Οι Kavlanta κόλλησαν απέναντι στη ζώνη, σκόραραν μόλις εννιά πόντους με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 42-62.

Στα τελευταία δέκα λεπτά οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν να μπουν σχεδόν καθόλου στο παιχνίδι, παρά το τρίποντο του Ξενάκη και τις προσπάθειες του Γεωργομάνου. Στην αντίπερα όχθη το Risko συντήρησε με άνεση τη διαφορά με τον Στρατηγαρέα και έφτασε στο ροζ φύλλο άνετα με 53-72 !

Mvp αναδείχθηκε με double double ο Παναγιώτης Στρατηγαρέας. Είχε 12 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. Καλύτερος για τα "Γεράκια" ήταν ο Χρήστος Καραμούζας με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Παίκτης κλειδί ήταν ο bomber Γιάννης Βασσάλος. Μέτρησε 18 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη.

Η αναμέτρηση κρίθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους , με τους νικητές να ανοίγουν με τα τρίποντα την αντίπαλη άμυνα και αποκτώντας διαφορά ασφαλείας.