Μεγάλο διπλό "σπάζοντας" την έδρα της Ποσειδωνίας έκανε το Σαββατόβραδο ο Οιωνός Celtics στο πρώτο παιχνίδι του top 16 των πλέι-οφ της Atlas League μετά από σαραντάλεπτη μάχη που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά !

Στην εκκίνηση οι ομάδες είχαν ξέφρενο ρυθμό! Οι γηπεδούχοι με τον Θύμιο με τρομερή ενέργεια και δέκα πόντους αλλά και τους Μαρκόπουλο και Ρέπα (από έξι) να χτυπούν από μέση και μακρινή απόσταση απενκτησαν ένα μικρό προβάδισμα . Οι αντίπαλοι τους ωστόσο δεν τους άφησαν να ξεμακρύνουν χάρη στους Καρνέση και Χατζημωράκη (επίσης από έξι έκαστος) με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο 28-22 !

Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός αμφότερα με το τανγκό να είναι διαρκές , δίχως να μπορέσει να ξεφύγει κάποιο από τα δύο συγκροτήματα. Ζάγκας και Ρέπας σκόραραν από τα 6.75 για την Ποσειδωνία, με τους Μιχαλά και J-J να κρατούν σε απόσταση ανάσας τους "Κέλτες", για το 40-38 στου δρόμου τα μισά.

Η έλευση του Αθανασάκη για τους γηπεδούχους είχε αλλαγή πλάνων αλλά οχι εικόνας. Ο ίδιος σκόραρε τέσσερις πόντους μετά την ανάπαυλα, ενώ στην αντίπερα όχθη Κουναλάκης, Μιχαλάς και ο Χατζημωρακης έκαναν την προσωρινή προσπέραση πριν το τρίποντο του Καραβάκη που διαμόρφωσε το 51-50 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Όλα άλλαξαν στην τελική ευθεία . Οι παίκτες του Ρενιέρη με το ντουέτο Κουναλάκη και Καρνέση να αλλάζει ρόλους μεταξύ τους ( Ο μεν πρώτος σκόραρε έξω από την περίμετρο ενώ ο δεύτερος ήταν πιο αποτελεσματικός διαβάζοντας την άμυνα και πηγαίνοντας σε drive από την καλή του αριστερά πλευρά ) πετυχαίνοντας 22 πόντους παρέα έδωσαν αέρα οκτώ πόντων στηννομαδα τους ! Η Ποσειδωνία δεν τα παράτησε και με τους Αθανασάκη, Μεϊδάνη και Ζάγκα ροκάνισε τη διαφορά, πλησίασε στο καλάθι αλλά δεν ξεδίψασε. Ο ψύχραιμος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας Καρνέσης επικύρωσε το break με 2/2 βολές γράφωντας το τελικό 70-74 !

Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε ο Μανώλης Κουναλάκης. Είχε 24 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα κι ένα λάθος. Για τους ηττημένους πιο αποδοτικός ήταν ο Δημήτρης Θύμιος με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 2 λάθη.

Παίκτης κλειδί με το μυαλομένο του παιχνίδι ήταν ο Κώστας Καρνέσης που μέτρησε 19 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο κι ένα λάθος.

Οι νικητές έκαναν καλύτερο φίνις και άντεξαν στο τέλος την πίεση που τους έβαλαν οι αντίπαλοι τους !