Την πρόκριση για τα ημιτελικά της West Division 1 πήρε το βράδυ της Πέμπτης η Artemis όταν και φιλοξενήθηκε στο Ίλιον από τους Anarxous Pistols καθώς μετά από μάχη 35 λεπτών χρειάστηκε τον αρχηγό της Χατζηbill για να ξεφύγει στα τελευταία λεπτά και να κλειδώσει τη νίκη !

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπυ για 33 λεπτά. Οι ομάδες εξαρχής βάδισαν παρέα, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 9-4 χάρη στον Παύλου. Οι αντίπαλοι τους ωστόσο ανταπέδωσαν και με επιμέρους 13-4 με τους Νικολόπουλο και Ορέστη να έχουν τον πρώτο λόγο, προσπέρασαν με 13-17 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Η μάχη συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τα συγκροτήματα να μένουν κοντά το ένα στο άλλο. Οι μεν Anarxoi είχαν την εξαιρετική τριπλέτα Δρακόπουλου, Τύρου και Ραβαζούλα σε μεγάλα κέφια, ενώ τα τρίποντα βέλη της Άρτεμις , με τους Ορέστη, Σφογγάρη , Νικολόπουλο και Μαντέλο, έκαναν τη δουλειά τους διατηρώντας το προβάδισμα με 38-41 στη μέση της διαδρομής.

Δεν άλλαξε κάτι μετά την ανάπαυλα. Το ματς πήγαινε πόντο - πόντο και κατοχή με κατοχή διατηρώντας το γρήγορο ρυθμό αλλά και την αγωνία στο κατακόρυφο ! Τα "Πιστόλια" έχοντας πρωταγωνιστές τους Παύλου, Δρακόπουλο, Τύρο και Ραβαζούλα με επιμέρους 8-2 πήραν μια μικρή διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου (61-56).

Ο Δρακόπουλος με καλάθι με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου έφερε τη διαφορά στο +7, με τους αντιπάλους του να καλούν σε time out, 7'30" προ του τέλους  ! Μετά από αυτό , κι ενώ επιστρατεύθηκε ο Χατζηbill είδαμε άλλο παιχνίδι, σαν να τους μοίρασε τον μαγικό ζωμό του Δρουίδη ! Με ένα απίθανο 19-0 μέσα σε σκάρτα τέσσερα λεπτά με τον ίδιο να δίνει το σύνθημα με δύο τρίποντες βόμβες και τους Σφογγάρη (8), Τσιρώνη και Νικολόπουλο (από 4) να ακολουθούν, όχι μόνο προσπέρασαν αλλά έφτασαν στο +12 (63-75) ! Οι Άναρχοι δεν είχαν τις δυνάμεις να το ανατρέψουν κι έτσι η Άρτεμις πέρασε στα ημιτελικά με το τελικό 72-81, εκεί που την περιμένουν οι Miami Heak !

MVP ήταν ο παίκτης ορχήστρα Γιώργος Νικολόπουλος με 21 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασιστ, 4 κλεψίματα και 3 λάθη. Πανάξιος συμπαραστάτης του και key player ήταν ο Κώστας Σφογγάρης με 17 πόντους, ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο και ένα λάθος.

Καλύτεροι για τους Pistols ήταν εξ ημισείας οι Χάρης Δρακόπουλος και Βαγγέλης Παύλου με 18 πόντους έκαστος.

Που κρίθηκε : Στο τρομερό 19-0 των νικητών στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα , με τον Χατζηbill να τους δίνει το κάτι παραπάνω που χρειάζονταν σε εκείνο το σημείο !