Οι Rougixtres είναι ακόμα ζωντανοί!!!

Ματσάρα που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά παρακολουθήσαμε ανάμεσα σε Rougixtres και Philadelphia Sfihters με τους πρώτους να παίρνουν την νίκη που τους κράτησε ζωντανούς, με τα πάντα να κρίνονται για το ποια ομάδα θα πάει στην 4αδα του ομίλου σε ένα τελευταίο ματς.

Το παιχνίδι που παρακολουθήσαμε δεν θα λέγαμε πως έπαιζε ο πρώτος με τον όγδοο της βαθμολογίας. Καθώς οι δύο ομάδες φάνηκαν ισοδύναμες και αυτό κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το ματς που θα κρίνει την πρόκριση μετά το 1-1.

Στα του αγώνα ήταν ένα απολύτως ισορροπημένο ματς με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ να είναι χαμηλά στο 11-12 για τους Sfihters χάρη στον Νικολό.

Η δεύτερη περίοδος ήταν αυτή που άνηκε στους Rougixtres, καθώς επέβαλαν τον ρυθμό τους βρήκαν μεγάλα τρίποντα από Τζαβάρα και Σιαμπλή στην επίθεση, ενώ στην άμυνα κατάφεραν να περιορίσουν τον Νικολό, με τις μόνες λύσεις στους Sfihters να τις δίνει ο Αποστολόπουλος. Για να φτάσουμε στο 35-28 του ημιχρόνου.

Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Ψαλτάκη (18π) στον αγώνα (ήρθε αργοπορημένος!) ο οποίος πήρε από το χέρι την ομάδα του και κατάφερε να μειώσει την διαφορά σε απόσταση τριπόντου μετά από τριάντα λεπτά αγώνα. Με τον Ζαλμά να είναι αυτός που κράτησε τους Rougixtres σε αυτό το κομμάτι του αγώνα και μαζί με τον Σιαμπλή κυριαρχούσαν μέσα στην ρακέτα.

Το σκηνικό αυτό το είδαμε και στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο, με τους Rougixtres να κερδίζουν την μάχη των ριμπάουντ και να χτυπάνε με τρίποντα Ζαλμά, Σαρρή, Τζαβάρα όταν η μπάλα έκαιγε κατάφεραν να κρατήσουν την διαφορά των τριών πόντων και να φτάσουν στην νίκη που τους κράτησε ζωντανούς στο θέμα πρόκριση. Από την άλλη ο Νικολός έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο που έφερε την ομάδα σε απόσταση αναπνοής, αλλά στο τέλος οι ευκαιρίες που είχαν δεν αξιοποιήθηκαν. Έτσι οδηγήθηκε η σειρά σε τρίτο ματς για να δούμε ποια ομάδα θα προκριθεί.

Mvp της αναμέτρησης ήταν ο Σιαμπλής που τελείωσε με 7 πόντους μοίρασε 4 ασιστ μάζεψε και 17(14-3) ριμπάουντ με 18eff σε 37 λεπτά. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Ψαλτάκης με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 1 ασιστ στα 20 λεπτά που πρόλαβε να παίξει.

Παίκτης-κλειδί  ο Ζαλμάς με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ 3 ασιστ και 2 κλεψίματα αλλά και σημαντικές λύσεις σε κρίσιμα σημεία του αγώνα βοήθησε να κλειδώσει η νίκη των Rougixtres.

Το ματς κρίθηκε: στην υπεροχή που είχαν μέσα στην ρακέτα οι Rougixtres καθώς πήραν 10 περισσότερα ριμπάουντ από τους αντιπάλους. Αλλά και στα 3 τρίποντα που έβαλαν στα τελευταία καθοριστικά λεπτά.