Με δεύτερη νίκη πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά της South Division 1 οι Abaleiros το βράδυ της Κυριακής όταν και φιλοξενήθηκαν στον Κορυδαλλό από τους Southerns αξιοποιώντας τη δύναμη πύρος στο ζωγραφιστό. Πλέον περιμένουν τον νικητή της σειράς Beasleys - Κατρακείλα για να μάθουν τον αντίπαλο τους.

Οι ομάδες μπήκαν μουδιασμένα στο παρκέ και δυσκολεύτηκαν στο σκοράρισμα στ απρώτα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν περισσότερες λύσεις με τους Ρηγανάκο και Ζαϊμη από μέση απόσταση για να προηγηθούν με 2-10 , με τους αντιπάλους τους να μειώνουν με καλάθια από τους Χαλά και Πετρογεωργάκη στο 6-10 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι Aba έφτασαν στο +13 στη συνέχεια χάρη κυρίως στους Σωτηρόπουλο και Ρηγανάκο, με τον σιγάλα να απαντά με τρίποντα για λογαριασμό των Southerns. Ο ΜΙλπάνης με lay up προλαβαίνοντας την κόρνα της λήξης του ημιχρόνου δομόρφωσε το 18-25.

Μετά την ανάπαυλα το παίχνιδι έγειρε προς τη μεριά των Abaleiros. Με άμυνα από γρανίτη (δέχθηκαν μόλις 6 πόντους, κυρίως από τον Χαλά) και παίρνοντας σκορ σχεδόν από το σύνολο του ρόστερ (Κολοβός - Σωτηρόπουλος από 3, οι υπόλοιποι από ένα καλάθι) έφτασαν ξανά σε διψήφια διαφορά (24-39) στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Οι μεν γηπεδούχοι ήθελαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο , με τους Χαλά (8), Σιγάλα και Παπαδόπουλο (από ένα τρίποντο) στο τέταρτο δεκάλεπτο μειώνοντας ως τους οκτώ ποντους, αλλά οι Abaleiros δεν τους επέτρεψαν να φανούν πιο απειλητικοί.  Τα καλάθια των Σωτηρούπουλου, Ζαϊμη, Μιλπάνη και η ενέργεια του Ασλανίδη ταυτόχρονα με την καταλυτική υπεροχή κάτω από τα καλάθια, τους έδωσαντο ροζ φύλλο και την πρόκριση με το τελικό 38-49.

MVP αναδείχθηκε ο Κωστας Μιλπάνης. Είχε 8 πόντους, 19 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη. Καλύτερος των Southerns ο καπιτάνο Τάσος Χαλάς με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Key Player ήταν ο Κώστας Σωτηρόπουλος που μέτρησε 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο και ένα λάθος.

Που κρίθηκε : Οι νικητές ήταν καλύτεροι χάρη στην υπεροχή τους κοντά στο καλάθι (36-57 ριμπάουντ) και επί της ουσίας δεν απειλήθηκαν παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των αντιπάλων τους.