Στο πλαίσιο των playoff του 2ου Division (1ο group) οι Ionians αναμετρήθηκαν με τους Last Dancers. Ντέρμπι περιμέναμε και ντέρμπι δεν είδαμε. Οι Ionians πάτησαν το πόδι στο γκάζι από νωρίς (12-0 και 14-2) και εν τέλει πήραν μια εύκολη νίκη απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. 69-53 ήταν το τελικό σκορ!

Μια διαφορά 8 πόντων δημιούργησαν οι γηπεδούχοι στο 1ο δεκάλεπτο. Με όπλο τις ωραίες με heads out άμυνες και τις στοχευμένες επιθέσεις επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Έτρεξαν ένα μεγάλο 12-0 σερί και έδειξαν τις διαθέσεις τους. Οι «χορευτές» ξεκίνησαν νωχελικά και το πλήρωσαν. Για τους γηπεδούχους 5 πόντους πέτυχε ο Θεοδώρου. 4 είχε ο Μπιρζαμάνης και 3 ο Νικολάρας. Ξυνός, Κωστάρας και Κλαυδιανός είχαν από 1 καλάθι έκαστος για τους φιλοξενούμενους.

Η διαφορά αυξήθηκε κατά 2 καλάθια στην 2η περίοδο. Οι Ionians συνέχισαν να παίζουν σε υψηλό τέμπο και έδειχναν ανίκητοι στο παρκέ. 18-14 ήταν το επιμέρους σκορ με τους Dancers να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν. Για τους ηνίοχους 4 πόντους έβαλε ο Νικολάρας. Ακολούθησαν Χουλιάρας και Καλλέργης με 1 τρίποντο έκαστος. 2 τρίποντα πέτυχε ο Κωστάρας για τους εκτός ρυθμού Last Dancers.

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν βοήθησε τους φιλοξενούμενους. Οι Ionians δεν χαλάρωσαν. Αντίθετα, κούμπωσαν την έκτη και όργωσαν την άσφαλτο που ονομάζεται παρκέ. Πέτυχαν 23 πόντους δεχόμενοι μόλις 12 και έφτασαν με συνοπτικές διαδικασίες στο +23. 23-12 ήταν το επιμέρους σκορ. Για τους προπορευόμενους Μαρούλης και Θεοδώρου είχαν από 10 έκαστος. 7 είχε για τους Last Dancers ο Κλαυδιανός.

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν η 4η περίοδος. Η διαφορά έπεσε με τους Ionians να χαλαρώνουν και να βάζουν «νεκρά». 14-21 ήταν το επιμέρους σκορ με την τελική διαφορά να σταθεροποιείται στους 16 πόντους. Οι Last Dancers έπεσαν δίχως μάχη κάτι που σίγουρα του πείσμωσε εν όψει συνέχειας. 69-53 ήταν το τελικό σκορ. Για τους νικητές 6 διαφορετικά άτομα σκόραραν, κάτι που έδειξε εκ νέου τον επιθετικό πλουραλισμό της ομάδας. 6 είχε ο Σουσανίδης και 5 ο Κωστάρας για τους ηττημένους.

Mvp του αγώνα ήταν Ο Δ. Θεοδώρου με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ (10-0) και 3 ασίστ σε 20 λεπτά συμμετοχής. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κ. Σουσανίδης με 11 πόντους, 10 ριμπάουντ (7-3),3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 2 λάθη σε 30 λεπτά!

Key player: Ο παράγοντας Χ ήταν ο  Γ. Μπιρζαμάνης με 10 πόντους, 10 ριμπάουντ (7-3) και 4 ασίστ σε 25 λεπτά αγώνα.