Οι POP69 λύγισαν 47-43 τους Basketball Freaks στον πρώτο αγώνα της σειράς για το Top-8 των playoffs στο North Group 1 της Division 2. 

Η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση στη regular season τα βρήκε «σκούρα» κόντρα σε εκείνη που πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τη δεύτερη φάση. Αυτή είναι κι η «μαγεία» των playoffs. Στο τέλος, πάντως, οι POP69 έκαναν το 1-0 στη σειρά κι έφτασαν τα οκτώ διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, την ώρα που αντίπαλοι τους μετρούν πέντε σερί ήττες και εφτά στα τελευταία οκτώ ματς. 

Οι Basketball Freaks επέβαλαν το αργό τέμπο που τους βόλευε κι έδειξαν από το ξεκίνημα ότι θα αποτελέσουν σκληρό καρύδι! Προηγήθηκαν με 19-14 (12’) κι είχαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Ευαγγέλου δημιούργησε πολλούς «πονοκεφάλους» κοντά στη ρακέτα των POP69, οι οποίοι δεν έβρισκαν τρόπο να κάνουν το παιχνίδι τους. 

Ο Παπαδημητρίου «κουβάλησε» την ομάδα του, η οποία έκανε στο τέλος ένα μικρό «ξέσπασμα», καταφέρνοντας να πάρει τη νίκη. Συγκεκριμένα, ένα μικρό σερί 6-0 την «ξεκόλλησε» από την ισοπαλία και της επέτρεψε να προηγηθούν με 46-40, 1’18’’ πριν το φινάλε. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, πάντως, είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν και πάλι, αλλά ο Κεχαγιάς αστόχησε σε σουτ έξω από τα 6μ75 με το σκορ στο 46-43, 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Στέφος με 1/2 βολές «σφράγισε» το 1-0 για τους POP69. 

Player of the Game: Ο Μάνος Παπαδημητρίου σε ένα ματς που σε πολλές περιπτώσεις έδειχνε να μην… βγαίνει τίποτα στους POP69 αποτέλεσε το σημείο αναφοράς με την αρχηγική του εμφάνιση. Μέτρησε 17 πόντους (7/10 βολές, 5/9 δίποντα), 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος σε 35 λεπτά. 

Παίκτης «κλειδί» ο Σταμάτης Τζάνος, ο οποίος είχε και πάλι την ευθύνη της οργάνωσης του παιχνιδιού της ομάδας του. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, χρειάστηκε να ρίξει μεγάλο βάρος και στο σκοράρισμα. Τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Που κρίθηκε: Στις λεπτομέρειες… Οι POP69 ήταν πιο ψύχραιμοι μετά το 40-40 (37'), είχαν καλύτερες επιλογές και πέτυχαν τους πόντους που χρειάζονταν για να φτάσουν στη νίκη.