Οι Indians έκαμψαν 49-45 την αντίσταση των Pink Panthers και με 2-0 νίκες πέρασαν στα προημιτελικά των playoffs της Division 3. 

Οι «Ινδιάνοι» επιβίωσαν από ένα ματς γεμάτο ένταση και συγκλονιστική εξέλιξη, για να πανηγυρίσουν την όγδοη συνεχόμενη νίκη τους, ενώ από την άλλη, οι «Πάνθηρες» γνώρισαν την τρίτη και… φαρμακερή διαδοχική ήττα τους, η οποία έβαλε τέλος στη φετινή σεζόν για εκείνους. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μπουν σε θέση οδηγού από το ξεκίνημα και να ελέγξουν τον αγώνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου να έχουν «χτίσει» διψήφια διαφορά (26-16 στο 15’). Δεν ήταν, όμως, στην καλύτερη μέρα τους κι οι μαχητικοί Pink Panthers το εκμεταλλεύτηκαν, τους «εγκλωβίσαν» στην άμυνα ζώνης τους και με επιμέρους 13-2 ανέτρεψαν την κατάσταση, καθώς προηγήθηκαν 29-28 (23’), ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν στο +6 (35-29 στο 26’). 

Ο αγώνας είχε πολλές εναλλαγές και μικρά σερί, με τους Indians να γυρίζουν και πάλι… τούμπα το ματς, για να βρεθούν μπροστά με 40-36 (32’), αλλά τους τυπικά γηπεδούχους να σκοράρουν με τη σειρά τους οκτώ αναπάντητους πόντους, με αποτέλεσμα να προηγηθούν 44-40 στο 35’. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, ούσες ισόπαλες (45-45), αλλά οι Indians ήταν καλύτεροι στις… λεπτομέρειες και με «όπλο» την άμυνα τους έφτασαν στη νίκη και την πρόκριση. Με «μεγάλο» καλάθι του Λαζαρίδη προηγήθηκαν 47-45, για να ακολουθήσουν 2/4 βολές, ενώ παράλληλα δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να σκοράρουν. 

Player of the Game: Ο Κωνσταντίνος Σωτηρέλης, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, έχοντας 15 πόντους με 6/16 σουτ. Επίσης, μέτρησε 6 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μια τάπα. 

Παίκτης «κλειδί» ο Βάχος Λαζαρίδης, ο οποίος δήλωσε «παρών» στο καθοριστικό σημείο, σημειώνοντας το πιο σημαντικό καλάθι του ματς (έκανε το 47-45, 1’30’’ πριν το τέλος). Συνολικά, είχε 11 πόντους με 4/7 σουτ, σκοράροντας τους έξι από τους τελευταίους εννιά πόντους της ομάδας του, ενώ πρόσθεσε 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα και μια τάπα.

Που κρίθηκε: Στην άμυνα των Indians στο τέλος, η οποία «έπνιξε» τους Pink Panthers και τους κράτησε χωρίς πόντο μετά το 45-45. Επίσης, σε ένα τόσο «κλειστό» ματς μέτρησε κάθε λεπτομέρεια, όπως για παράδειγμα η επανάληψη της βολής του Τριαντάφυλλου, ο οποίος έκανε το 48-45 (ενώ αρχικά την είχε χάσει).