Μεγάλο βήμα πρόκρισης έκανε το βράδυ της Τρίτης η Παρτουζάν, όταν για το Game 1 του top16 των πλέι-οφ της Atlas League 1 φιλοξενήθηκε από τη Χαβαλένθια by PwC στην Καισαριανή και πατά ήδη με το ένα πόδι στην οκτάδα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι αγγίζοντας τη διψήφια διαφορά με τον Θεοδωρόπουλο (11π) να σκοράρει κατά ριπάς και τους Κυπριανό (6) & Δημητρόπουλο (4π) να σιγοντάρουν. Οι αντίπαλοι τους κρατήθηκαν σχετικά κοντά χάρη στους Κούσαντα, Λουλούδη (από 4) και το τρίποντο του Χάρη, για το 13-21 των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν αυτή την απόσταση για λίγο ακόμα με τους Λουλούδη (6) και Παντσιόπουλο (4), αλλά οι Παρτουζάνοι με τον Παπανικολάου να ανεβάζει ρυθμό & τον Κυπριανό (5) σταθερή απειλή , έτρεξαν σερί 9-0 και αποσπάστηκαν με 23-39 στο ημίχρονο. 

Μετά την ανάπαυλα η κατάσταση έμεινε αναλοίωτη. Η Χαβαλένθια ναι μεν ήθελε, αλλά το μικρό ρόστερ (έξι μόλις διαθέσιμοι), παρά την απόδοση των Λουλούδη, Παντσιόπουλου (από 6π) και Χάρη (5π), δεν κατόρθωσε να μικρύνει την απόσταση. Στον αντίποδα οι παίκτες του Κρητικού στηρίχτηκαν στο δίδυμο Παπανικολάου και Δημητρόπουλου (από 8π), με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 43-59.

Τα τελευταία δέκα λεπτά η Παρτουζάν ανέβασε στροφές. Είχε πλειάδα πρωταγωνιστών (Παανικολάου 6, Δημητρόπουλος 5, Παπαντωνίου & Λαζαρίδης από 4, Θεοδωρόπουλος 3) που την έφεραν στο +23, με τους Βαλενθιάνους να κατορθώνουν να περιορίζουν την έκταση του σκορ στο χάρη σε ένα επιμέρους 9-4 με κύριους εκφραστές τους Παντσιόπουλο (9) και Χάρη (7) ως το τελικό 66-83 !

Στα στατιστικά του παιχνιδιού οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 44-62%, τρίποντα 18-25%, βολές 62-70%). Υστέρησαν στα ριμπάουντ (42-37), είχαν παραπάνω ασιστ (10-13), κλεψίματα (6-14) και πιο λίγα λάθη (14-7).

Mvp αναδείχθηκε ο αλάνθαστος Αργύρης Παπανικολάου με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ο Γιώργος Παντσιόπουλος ήταν ο καλύτερος των ηττημένων με double twenty και 22 πόντους, 22 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 1 λάθος.

Το κλειδί της αναμέτρησης ήταν ο εξίσου "διπλός" Δημήτρης Δημητρόπουλος έχοντας 17 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 3 κλεψίματα και 1 λάθος.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην καλή απόδοση των νικητών και την αγωνιστική τους ισορροπία που τους έδωσε μια ικανοποιητική διαφορά κάνοντας τους φαβορί για την πρόκριση !