Με άμυνα γρανίτη ο 5ος Π.Σ. έκανε απόβαση στον τελικό!!!

Στο γήπεδο All Stars Arena ΟΑΚΑ την Πέμπτη το βράδυ, φιλοξενήθηκε ο πρώτος ημιτελικός του 1ου Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης Αττικής για την ΑΕΠΕ. Στο παρκέ βρέθηκαν ο 5ος  Π.Σ. εναντίον της Π.Υ. Μεγάρων. Το παιχνίδι που παρακολουθήσαμε ήταν ντέρμπι με κύριο χαρακτηριστικό τις πολλές ισοπαλίες ανάμεσα στις δύο ομάδες, μέχρι και το 32ο λεπτό. Το σημείο εκείνο ήταν κομβικό καθώς ο 5ος Π.Σ. πάτησε το γκάζι και με ένα επιμέρους σκορ 6-21 καθάρισε το ματς και πήρε την μεγάλη πρόκριση για τον τελικό.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον 5ο Π.Σ. να έχει ένα εκρηκτικό 3λεπτό φτάνοντας το σκορ στο 2-11, με πρωταγωνιστές τους Γιαμούζη και Μπαράκο. Σε εκείνο το σημείο η Π.Υ. Μεγάρων είδε τον Βάνα να ντύνεται Στεφ Κάρι και με 4 τρίποντα και συνολικά 14 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, γύρισε το ματς για το 16-15.

Το σκηνικό της δεύτερης περιόδου ήταν πραγματικά μία σου και μία μου. Με τις δύο ομάδες να έχουν 5 ισοπαλίες στο διάστημα αυτό φτάσαμε στο 30-28 του ημιχρόνου. Με τον Βάνα από την μία να έχει 21 πόντους από τους 30 και η τριάδα Πανόπουλου, Μπαράκου και Γιαμούζη να κρατάνε τον 5ο Π.Σ. .

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου είδαμε τους παίχτες του Σταθμού να πατάνε καλύτερα, έκλεισαν στην άμυνα την μεγάλη πληγή που άκουγε στο όνομα Βάνας, βρήκαν στο πρόσωπο του Μπαράκου αρκετούς πόντους και έτσι μετέτρεψαν το -2 σε +3 και το 39-42. Για να φτάσουμε στην τελευταία περίοδο που θα έκρινε και τον νικητή.

Περιμέναμε ένα ντέρμπι καθώς ο Σταθμός έχασε τον Πανόπουλο με τραυματισμό, ο οποίος είχε προλάβει σε 9 λεπτά να βάλει 10 πόντους, οπότε έχανε πολύ από την επιθετική του δύναμη. Με τα δεδομένα αυτά λοιπόν άλλα περιμέναμε και άλλα είδαμε, αντί τα Μέγαρα να δώσουν την μπάλα στον καυτό Βάνα, αναλώθηκαν σε αρκετές άστοχες ενέργειες με πολλά λάθη. Παρά την προσπάθεια του Τούντα (12π.) δεν κατάφεραν το κάτι παραπάνω. Με το σκορ στο 41-45 να είναι το κομβικό σημείο καθώς έχασαν την επαφή που είχαν και η διαφορά πήγε σε δηψήφια νούμερα και το 45-55, ο Γιαμούζης με τον Καταραχιά έβαλαν μεγάλα τρίποντα για τον Σταθμό και έτσι έκαναν εύκολα τα τελευταία λεπτά. Η κόρνα της γραμματείας στο τέλος βρήκε τον 5ο Π.Σ. να πανηγυρίζει την μεγάλη πρόκριση με το τελικό 45-63, περιμένοντας τον 1ο Π.Σ στον τελικό.

MVP της αναμέτρησης, ήταν ο Γιαμούζης που τελείωσε το ματς με 13 πόντους, μάζεψε 7 (6-1) ριμπάουντ, έδωσε 5 ασίστ και έκανε και ένα κόψιμο και 2 κλεψίματα, ενώ από την Π.Υ. Μεγάρων ποιος άλλος από τον συγκλονιστικό Βάνα που τελείωσε με 23 πόντους, 12 (8-4) ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα.

Παίκτης-κλειδί ήταν ο Μπαράκος  με τους 17 πόντους, τις 3 ασίστ και τα 5 ριμπάουντ.

Το ματς κρίθηκε στην τελική ευθεία του αγώνα που τα Μέγαρα έμειναν από δυνάμεις και επιθετικές λύσεις και ο 5ος Π.Σ. βρήκε μεγάλα σουτ τριών πόντων.