Η αυλαία του πρώτου κύπελλου Καλαθοσφαίρισης της Αθλητικής Ένωσης Πυροσβεστών Ελλάδας άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας στο κλειστό του Κορυδαλλού , με την Π.Υ. Μεγάρων να αντιμετωπίζει την Π.Υ. Ελευσίνας , με τους Μεγαρίτες να κατακτούν ττη νίκη και την πρόκριση στο Final Four !

Η αρχή είναι το ημίσυ του παντός όπως λέγεται αλλά κάποιες φορές είναι τα πάντα όλα. Η Π.Υ. Μεγάρων ξεκίνησε πολύ δυνατά με τους Λ.Κακαλέτρη (6π), Βάνα και Ν. Κακαλέτρη (από 4π) πρωταγωνιστές έτρεξε ένα επιμέρους 18-2 όντας πολύ αποτελεσματική απέναντι στους αιφνιδιασμένους αντιπάλους της από την Ελευσίνα που σκόραραν μόλις 4 πόντους (Τσίγκος και Μπούφης τα καλάθια), για το 20-4 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός. Οι Μεγαρίτες άλλαξαν πεντάδα, αλλά δεν έχασαν τον έλεγχο της κατάστασης. Ο Μπάκος σκόραρε για τρεις κι οι Πτρίδης και Πανουσόπουλος από ένα καλάθι ενώ στην αντίπερα όχθη ο Μπούφης (6π) βρήκε χώρους κι ο Αντωνούλης σημείωσε ένα τρίποντο, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον δείκτη του σκορ στο 28-13.

Οι "Οράνιε" ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί σε άμυνα κι επίθεση μετά την ανάπαυλα. Λ. Κακαλέτρης και Καρούμπης σημείωσαν από 2 καλάθια με τους Βάνα και Στεφάνου (από 3π έκαστος) να συμπληρώνουν την επιθετική δραστηριότητα τους.  Η δε άμυνα τους, περιόρισε τους Ελευσίνιους σε μόλις 3 πόντους ( Αντωνούλης 2, Τσαβατόπουλος 1). Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 42-16.

Τα τελευταία δέκα λεπτά οι ομάδες έπαιξαν ελεύθερο κι επιθετικό μπάσκετ, προσανατολισμένο σε ντελικάτες συνεργασίες και όμορφο θέαμα. Ο Μπάκος κατέγραψε 4 ακόμα πόντους , με τους Παινέση, Πανουσόπουλο και τον αρχηγό Καϊάφα να προσφέρουν από ένα καλάθι την ώρα που ο Μπούφης σκόραρε 7 πόντους, και οι δανας, Τσαβατόπουλος και Τσίγκος από δύο συμβάλλοντας στο καθόλα δίκαιο τελικό 52-28.

Τα ομαδικά στατιστικά επιβεβαιώνουν την εικόνα της αναμέτρησης. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 46-14%, βολές 43-30%) πλην του μακρινού σουτ (10.0-10.5 % τρίποντα). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (58-53), μοίρασαν περισσότερες ασίστ (16-6), έκαναν πιο πολλά κλεψίματα (21-17) και κοψίματα (5-1), ενώ υπέπεσαν σε ένα παραπάνω λάθος (28-27).

Mvp : Ο Παναγιώτης Βάνας ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα έχοντας 9 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 3 κλεψίματα και 1 λάθη. Καλύτερος και διακριθείς για τους ηττημένους ο Κώστας Μπούφης με double double και 14 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 5 κλεψίματα και 7 λάθη.

Κλειδί του αγώνα : Ο Λευτέρης Κακαλέτρης με 9 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 4 κλεψίματα και 2 λάθη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Οι νικητές διεθέταν ποιότητα, ύψη αλλά και ποσότητα με το μεγάλο ρόστερ και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες !