Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός», της Καισαριανής, το Rainbow αντιμετώπισε το Basketaki Rejects για την 21η αγωνιστική της Atlas League 1 (Ανατολή), με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 76-57.

Από τα πρώτα δεύτερα του αγώνα, ο Ακρίβος μας έδειξε τι θα ακολουθούσε, πετυχαίνοντας το πρώτο καλάθι με σουτ τριών πόντων. Το δεύτερο του τρίποντο, ήρθε με το σκορ στο 11-7 και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 19-12 με τον playmaker των «κοκκινομαυρων» να μετρά 4/4 τρίποντα. 

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι του Μόνου, ο Γκαγκανάτσης μείωσε σε 21-14, αλλά 7-0 σερί του Ακρίβου, από τρεις ασίστ του Μανίκα, οδήγησαν την αναμέτρηση σε double-score (28-14). Ο Νεοφύτου πέτυχε γκολ-φάουλ για το 28-17, όμως Μόνος και Ακρίβος με νέο τρίποντο, έκαναν το 33-17, διάστημα όπου το Basketaki είχε 17 πόντους και ο Ακρίβος μόνος του,22. Οι συνύπαρξη στο παρκέ των Βάγια και Νεοφύτου ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η φιλοξενούμενοι ομάδα, με την ρακέτα της να «σκληραίνει» αρκετά με την κοινή παρουσία των δύο παικτών, ενω επιθετικά έχουν αποδείξει πολλάκις πως αποτελούς αξιόπιστες λύσεις στο σκοράρισμα. Τι κι αν μείωσαν όμως σε 33-21, ο Ακρίβος δεν είχε σταματημό. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 42-28, μετά από τρίποντο του Σταματιάδη (Ακρίβος 27, Basketaki 28).

Το Β΄μέρος  ξεκίνησε με τους «απορρίψαντες» να τα παίζουν όλα για όλα για την επιστροφή τους στην διεκδίκηση του ροζ φύλλου αγώνα και με σερί 8-0 (Πετρόπουλος, Βάγιας, Γκαγκανάτσης και Μίχας σκόραραν από ένα δίποντο ο καθένας), μείωσαν σε 42-36. Το «ουράνιο τόξο» σκόραρε μετά από περίπου τριάμισι λεπτά με τον Μόνο, αλλά αυτό το καλάθι ήταν αρκετό για να αφυπνίσει την ομάδα του Αντώνη Παπαδήμα (προπονητής Rainbow), που με γκολ-φάουλ του Ακρίβου και νέο δίποντο του Μόνου, ανέβασαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (49-36). Ο Μόνος ήταν και πάλι πρωταγωνιστής λίγο αργότερα, αφού σκόραρε με την εκπνοή για το 58-42.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, μιας και το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι για τους γηπεδούχους, ενώ το Basketaki έμεινε από ενέργεια. Το Rainbow ξεκίνησε με 11-0 σερί, με τέσσερις πόντους του Δήμα, πέντε του Μανίκα και δύο του Ακρίβου, για το 69-42 και ουσιαστικά το παιχνίδι έλαβε λήξαν. Το τελικό 76-57, έδωσε στους «κοκκινόμαυρους» την ένατη συνεχόμενη νίκη τους και ταυτόχρονα περιόρισε και άλλο τις πιθανότητες των φιλοξενούμενων για είσοδο στα play-off.

MVP: Ο Άρης Ακρίβος σκόραρε 36 πόντους, μη γνωρίζοντας που θα σταμάταγε αν δεν έριχνε τους ρυθμούς του στο Β΄μέρος, μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ, μοίρασε τρεις ασίστ και έκλεψε δύο φορές.

Παίκτης κλειδί: Ο Δημήτρης Μόνος πραγματοποίησε double-double με 14 πόντους και δώδεκα ριμπάουντ, ενώ ακόμα μέτρησε μία ασίστ, τρία κλεψίματα και μία τάπα.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Λάμπρος Βάγιας με double-double, 14 πόντους, έντεκα ριμπάουντ, μία ασίστ και τρία κλεψίματα.

Που κρίθηκε το ματς: Για 36 λεπτά (το basketaki ξεκίνησε καλά τα τέσσερα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου) το Rainbow κυριάρχησε μη δίνοντας πολλές ελπίδες στους αντιπάλους του να διεκδικήσουν οτιδήποτε.