Χωρίς να συναντήσει καμία δυσκολία το Rainbow «καπάρωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου πετώντας εκτός τη Na Ala Team που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να ακολουθήσει τον ρυθμό των φαβορί. Το τελικό 53-97 αποδεικνύει ότι το Rainbow είχε ένα πολύ εύκολο βράδυ και έδειξε ότι και φέτος θα αποτελέσει μία από τις δυνατές ομάδες τόσο σε κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα.

Στα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά η Na Ala Team είχε ένα μικρό προβάδισμα με 9-6, κυρίως λόγω των προσπαθειών των Μανδρωνή και Μαυράκη. To Rainbow ωστόσο ήταν καταιγιστικό στη συνέχεια και με ένα σερί 13-0 δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης, με Ράνη, Μάνο και Δήμα να είναι πρωταγωνιστές και το σκορ να πηγαίνει στο 9-19. Το σερί διέκοψε ο Λεκκός για να γράψει το 11-19, αλλά οι φιλοξενούμενοι πάτησαν ξανά γκάζι και με 10 συνεχόμενους αναπάντητους πόντους, έγραψαν το 11-29 που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Ακρίβος ήταν ο παίκτης που πήρε τα ηνία προς το τέλος της περιόδου στην επίθεση, με το Rainbow να τρέχει συνολικά ένα 2-23.

Με 18 πόντους διαφορά στην «τσέπη» τους οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να χαλαρώνουν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το σερί που έκαναν στην πρώτη περίοδο έκρινε εν πολλοίς το ματς, καθώς η διαφορά δεν έπεσε ποτέ ξανά κάτω από τους 15 πόντους. Στη δεύτερη περίοδο ξεχώρισε ο Λεκκός και από την άλλη ο Λίππας με οκτώ συνεχόμενους πόντους έγραψε το 28-46, σκορ ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το Rainbow αποφάσισε να ανεβάσει και πάλι ταχύτητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να πάει στο +28 (33-61). Με πλουραλισμό στο σκοράρισμα, οι Rainbow έτρεξαν ένα σερί 10-0 και έγραψαν το 43-75, με τη διαφορά πλέον να παίζει μόνιμα πάνω από τους 30. Ο Μαυράκης της Na Ala Team με εννιά πόντους, προσπάθησε φιλότιμα για τους γηπεδούχους στην τρίτη περίοδο.

Στο διαδικαστικό τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά πήγε στη μέγιστη τιμή της που αποτυπώθηκε με το τελικό 53-97.

MVP του αγώνα ο Α. Ακρίβος με 20 πόντους, έξι ριμπάουντ, δύο ασίστ, τρία κλεψίματα και μόλις ένα λάθος.

Παίκτης «κλειδί» του αγώνα ο Ράνης με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ, επτά ασίστ, δύο κλεψίματα και επίσης ένα λάθος.

Από τους ηττημένους ο Ν. Μαυράκης με 20 πόντους, 12 ριμπάουντ και δύο κοψίματα προσπάθησε πάρα πολύ να αποτρέψει τη βαριά ήττα.

Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε στο σερί που έτρεξαν στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Rainbow και τους έδωσε ένα +18.