Για 40 λεπτά το Rainbow ήταν ασταμάτητο στο ματς με την Yugopiastika. Το τελικό 81-35 φανερώνει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων με το ματς να έχει «καθαρίσει» ουσιαστικά από το δεύτερο δεκάλεπτο.

Μόνο για μία περίοδο άντεξαν οι φιλοξενούμενοι. Μετά το 8-8 στα πρώτα λεπτά, ξέσπασε η καταιγίδα που διήρκησε μέχρι το τέλος του αγώνα, όταν και έλαμψε πια το Rainbow! Με 19-10 τελείωσε η πρώτη περίοδος με έναν εξαιρετικό Γεωργιάδη στο παρκέ με τρία τρίποντα και τον Ράνη να τον ακολουθεί. Η Yugopiastika στηρίχτηκε σε όλους τους παίκτες της στην επίθεση στην πρώτη περίοδο.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκαθάρισε το φαβορί και το αουτσάιντερ. Με συνεχόμενους αιφνιδιασμούς και κορυφαίο τον Ράνη η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 25 πόντους (35-10). Οι «κίτρινοι» δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και τη λύση έδωσε ο Σκάρας κάνοντας το 35-15. Το Rainbow δεν σταμάτησε. Με νέο ξέσπασμα και με τρίποντο του Γιαλαμά και δίποντο του Λίππα ανέβασε τη διαφορά στο 46-15. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 46-17 τελικά με καλάθι του Μένου.

Με το «χέρι στη σκανδάλη» συνέχισαν οι γηπεδούχοι και στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν κατέβασαν ταχύτητα και όσο ο χρόνος περνούσε τόσο η διαφορά αυξανόταν για να φτάσει τελικά στους 46. Με Γεωργιάδη, Λίππα και Ράνη το Rainbow έκανε πάρτι στο παρκέ. Από τους ηττημένους προσπάθησε ο Σκάρας, αλλά δεν μπόρεσε να σώσει και πολλά.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Ράνης και Γεωργιάδης. Ο πρώτος τελείωσε με νταμπλ-νταμπλ με 22 πόντους, 15 ριμπάουντ, επτά ασίστ και ο δεύτερος είχε 26 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, τρεις ασίστ.

Παίκτης «κλειδί» ήταν ο Λίππας με 13 πόντους, εννιά ριμπάουντ.

Για τους ηττημένους ο Σκάρας ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων, φτάνοντας τους 14.

Το ματς κρίθηκε από το δεύτερο δεκάλεπτο με τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων να είναι εμφανής από την αρχή μέχρι το τέλος.