Παρότι παρατάχθηκαν με μόλις πέντε παίκτες στη διάθεση τους, οι Retro Stars κατάφεραν να υπερκεράσουν το εμπόδιο των FBC και να πανηγυρίσουν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Με 73-48 πήραν το ροζ φύλλο καθαρίζοντας το ματς στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον Μουτεβελή να βάζει την υπογραφή του και τους αιφνιδιασμούς να αποτελούν το βασικό τους όπλο.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν μοιρασμένο ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Σχοινάς ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε από τους γηπεδούχους, δείχνοντας να αναλαμβάνει περισσότερο δράση στην επίθεση, την ώρα που οι «φίλοι» έπαιζαν πιο ομαδικά με τον Μπαταβάνη να ξεκινάει δυνατά.

Τα πολύ σημαντικά καλάθια του Καγκλή έφεραν μία πολύ μικρή διαφορά για τους FBC στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως οι Retro Stars παρότι έδειχναν να κολλάνε στις αρχές της περιόδου, στη συνέχεια μετά από ένα τάιμ άουτ ξύπνησαν και μείωσαν στους δύο πόντους. Οι αιφνιδιασμοί ήταν το όπλο τους απέναντι στις αργές επιστροφές των FBC. Ο Σχοινάς έφευγε σαν «βέλος» στην επίθεση και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 27-29.

Οι Retro Stars συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο τρίτο δεκάλεπτο. «Χτύπησαν» στον αιφνιδιασμό με Σχοινά και Μουτεβελή και κατάφεραν να πάρουν διαφορά οκτώ πόντων στο τέλος της περιόδου. Ο Καραχάλιος επίσης ήταν σημαντικός σε αυτό το δεκάλεπτο. Οι «φίλοι» έδειξαν στην άμυνα να μην τα καταφέρνουν και το γεγονός αυτό τους έφερε πίσω στο σκορ, παρότι οι Αβραμίδης, Χατζηκαλύμνιος και Καγκλής προσπαθούσαν στην επίθεση.

Καταιγιστικοί ήταν οι Retro Stars στο τέταρτο δεκάλεπτο. Τρία συνεχόμενα τρίποντα του Μουτεβελή έδωσαν διψήφια διαφορά στους Retro Stars και την χαριστική βολή στους FBC.

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Ν. Μουτεβελής που είχε 19 πόντους, 19 ριμπάουντ, πέντε ασίστ και ένα κλέψιμο.

Παίκτης «κλειδί» ήταν ο Α. Σχοινάς, πρώτος σκόρερ με 26 πόντους στο λογαριασμό του.

Για τους ηττημένους, ο Παρτσινέβελος, ο Καγκλής και ο Χατζηκαλύμνιος ξεχώρισαν επιθετικά.

Το ματς κρίθηκε στους αιφνιδιασμούς των Retro Stars και στα τρία συνεχόμενα τρίποντα του Μουτεβέλη στην τελευταία περίοδο που έδωσαν διαφορά στην ομάδα του.