Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το Risko την αναμέτρησή του κόντρα στους Νότιους, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 105-49, έχοντας τους Σωτηρόπουλο, Αντωνόπουλο με triple-double, τον Βρυώνη σε μεγάλα κέφια (43 πόντους), και έτσι παραμένουν στο «κυνήγι» της πρώτης θέσης στην Atlas League 1 (Ανατολή).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα γρήγορο 6-0 για τους γηπεδούχους, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις τους. Η καλή άμυνα συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο τελείωσε με 24-6.

Το πόδι παρέμεινε στο γκάζι για την ομάδα του coach Χατζηκυριάκου και στη δεύτερη περίοδο. Ο Βρυώνης να δίνει ρεσιτάλ ευστοχίας έξω από τα 6.75, ο Αντωνόπουλος, ο Σωτηρόπουλος και ο Στρατηγαρέας να κάνουν τα πάντα στο παρκέ… και οι Νότιοι ανήμποροι να αντιδράσουν. Το προβάδισμα ανέβαινε επίθεση με επίθεση για τους γηπεδούχος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με σκορ 47-14.

Ίδιος ρυθμός και στο Β΄μέρος, με το τέμπο να μην πέφτει σε καμία στιγμή από τους Risko. Ο Βρυώνης που έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι συνέχισε να σκοράρει και στο δεύτερο ημίχρονο κατα ριπάς. Πετυχαίνοντας οχτώ συνεχόμενους πόντους έφτασε το σκορ στο 65-29, που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη την ώρα.

Ο Βαφειάδης σκόραρε λίγο αργότερα για να γίνει ο πρώτος παίκτης των Νότιων με διψήφιο αριθμό πόντων. Η τρίτη περίοδος (78-31) ολοκληρώθηκε με δύο εύστοχα τρίποντα από τον Στρατηγαρέα και τους Νότιους να πετυχαίνουν 17 πόντους, περισσότερους δηλαδή από όσους στο Α΄ημίχρονο (14).

Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις, παρά μόνο πόσους πόντους θα σκοράρει ο Βρυώνης που ξεκίνησε και πάλι με εφτά συνεχόμενους και τελικα σταμάτησε στους 43, αποτελώντας ατομικό ρεκόρ καριέρας (το προηγούμενο ήταν 37 πόντοι). 

MVP: Οι 43 πόντοι (1/2δ 6/9δ 10/20τρ) του Διονύση Βρυώνη, τον χρίζουν δικαίως MVP του αγώνα, παρότι κανένας από τους συμπαίκτες του δεν υστέρησε, σε μία αναμέτρηση όπου το Risko επικράτησε εύκολα. Επιπλέον μάζεψε 14 ριμπάουντ για να πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό double-double, συγκεντρώνοντας +44 στο σύστημα αξιολόγησης.

Παίκτης κλειδί: Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος ( 15π 10ρ 13ασ) και ο Μιχάλης Σωτηρόπουλος (11π 10ρ 17ασ) με triple-double γέμισαν την στατιστική τους με τον εντυπωσιακότερο τρόπο, ενώ από κοντά και ο Παναγιώτης Στρατηγαρέας με 22 πόντους, 14 ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Που κρίθηκε το ματς: Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη, με τους «λαβωμένους» από προβλήματα Νότιους, να παίζουν για τη χαρά του παιχνιδιού κάθε αγωνιστική.