Το RISKO πέρασε σαν σίφουνας πάνω από τους Supa Stars!!

 

Το Risko αντιμετώπιζε τους Soupa σε ακόμη ένα ντέρμπι του ομίλου με τις 2 ομάδες να έχουν ρεκόρ 4-1 και να είναι στο κυνήγι του πρωτοπόρου Οιωνού .

 

Από την αρχή του αγώνα ο ρυθμός ήταν γρήγορος με τον Γρυπάρη από το Risko να εκτελεί και να οργανώνει, βρίσκοντας απέναντί του έναν φοβερό Ζαντιώτη που ηγούταν για τους Soupa, με το σκορ να είναι 14-12 στο πρώτο εξάλεπτο υπέρ του Risko. Για να μπούμε στο τελευταίο τετράλεπτο της περιόδου με τρία συνεχόμενα τρίποντα, 2 για το Risko με Θεοδώρου και Αντωνόπουλο και 1 για τους Soupa με τον Μεσεδάκη, για να κλείσει η 1η περίοδος στο 23-18.

 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το ματς δεν άλλαξε πολύ από τα δεδομένα της πρώτης περιόδου. Το +5 διατηρήθηκε και στο τέλος του εικοσαλέπτου με το 43-38 υπέρ του Risko. Οι πρωταγωνιστές είχαν αλλάξει με τον Στερμάση να δίνει 7π στο Risko και ήταν η απάντηση στο φοβερό Θεοδωράκη που είχε 9π στο ίδιο διάστημα.

 

Η έναρξη της τρίτης περιόδου άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. Το φοβερό διάστημα που είχε το Risko με επιμέρους σκορ 21-5, μετέτρεψε το εύθραυστο +5 σε +21 και το 64-43. Με πρωταγωνιστές τον Αντωνόπουλο και το Γρυπάρη, τον πλουραλισμό και τη φοβερή τους άμυνα έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.  

 

Ενώ όλοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, εμφανίστηκε στο παρκέ η ομάδα των Supa με έναν εκρηκτικό Λουπάση με 8 σερί πόντους, μαζί με την τεχνική ποινή και το ντισκαλιφιέ που δέχθηκε ο Βασσάλος στην ίδια φάση και αξιοποιώντας τις 3 βιόλες ο Ζαντιώτης το ματς πήγε από το -21 στο -10.   Πάνω που όλοι είχαν πιστέψει ότι έχουμε ξανά αγώνα για το νικητή, ήρθε ο Γρυπάρης και πετώντας στην κυριολεξία την μπάλα για να μην του μείνει στα χέρια καθώς τελείωνε η επίθεση της ομάδας έβαλε τρίποντο μαχαιριά για τους αντίπαλούς του. Αυτό το τρίποντο έκοψε τα πόδια των Supa και μαζί με τα τρίποντα των υπολοίπων συμπαικτών του , όλοι μαζί σημείωσαν 6τρ στο τελευταίο πεντάλεπτο διαμόρφωσαν το τελικό 86-65.

 

Από τους φιλοξενούμενους ο Ζαντιώτης παίζοντας 39 λεπτά , βάζοντας 20π , μαζεύοντας 8ρ(5-3), δίνοντας 4 ασίστ και κάνοντας 1 κλέψιμο, προσπάθησε για την ομάδα αλλά δεν ήταν αρκετός.

 

MVP: Ο Αντωνόπουλος κέρδισε τον τίτλο ανάμεσα σε αρκετούς υποψήφιους, με 20 πόντους 4/5β. 5/6δ. 2/4τρ. 9ρ.(6-3) 1ασ. 1κλ. και 23 eff!!!

Παίκτης-Κλειδί: Ο Γρυπάρης που έβαλε το μεγάλο τρίποντο και σταμάτησε το σερί των Soupa.

Που κρίθηκε το ματς: Στα πέντε τρίποντα που σημείωσαν οι παίκτες από το risko στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς και έκοψαν τα πόδια των αντιπάλων .